Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτή είναι η ιστορία που έχει το «φιογκάκι» στα γυναικεία εσώρουχα

Όπως θα έχετε παρατηρήσει στα γυναικεία εσώρουχα, είτε πρόκειται για τα σουτιέν είτε για τα σλιπ, υπάρχει συχνά τοποθετημένος ένας… φιόγκος.

Τι είναι ο μικρός φιόγκος στα σουτιέν

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που η πλειοψηφία των σουτιέν διαθέτει ένα μικρό φιόγκο στο κέντρο της μπροστινής της πλευράς δεν είναι απλά αισθητικός (όπως κανείς θα υπέθετε), αλλά κουβαλάει μια πλούσια ιστορία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», η μικρή αυτή κορδέλα στο παρελθόν βρισκόταν εκεί για έναν πολύ σοβαρό λόγο, καθώς επιτελούσε μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία.

«Τα παλιά χρόνια, όταν οι γυναίκες φορούσαν κορσέδες, υπήρχε ένα κομμάτι μπαλένας, το οποίο τοποθετούταν στο εσωτερικό του εσωρούχου. 

Για να παραμείνει ο κορσές στη σωστή θέση, είχε προστεθεί μια κορδέλα, στο κέντρο της μπροστινής πλευράς, την οποία και οι γυναίκες έδεναν. 

Ο λόγος που τοποθετήθηκε σε αυτό το σημείο είναι επειδή, πολύ απλά, ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο», αναφέρεται στο άρθρο της «Daily Mirror».

Με το πέρασμα των χρόνων, μπορεί ο άβολος και σφιχτός κορσές να αντικαταστάθηκε από τα σουτιέν, αλλά η μικρή αυτή κορδέλα παρέμεινε και στα μοντέρνα εσώρουχα, αν και λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την πραγματική του προέλευση.

epirusblog.gr
5 of 5
Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτή είναι η ιστορία που έχει το «φιογκάκι» στα γυναικεία εσώρουχα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5264387183750892583

Τα καλύτερα

item