Πρέβεζα: Μαθαίνουμε για την πόλη ζωγραφίζοντας και γράφοντας- Παράλληλες δραστηριότητες της Φιλαρμονικής Πρέβεζας "Ορφεύς"

Την εβδομάδα 4-8 Ιουλίου μία πρωτότυπη δράση για παιδιά έλαβε χώρα στην Πρέβεζα σε συνδιοργάνωση του αρχιτεκτονικού κέντρου για παιδιά και νέους Aka ARCHITECTURE KIDS ATHENS και της Φιλαρμονικής Πρέβεζας ΟΡΦΕΥΣ.

Πρόκειται για σειρά εργαστηρίων με θέμα την Πολυκατοικία με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την ιστορική εξέλιξη αυτής της τυπολογίας, τα ελαττώματα και τα πλεονεκτήματά της, τη γοητεία και τα δεινά της, αλλά και να ενισχύσει την κατανόηση ότι αυτού του είδους η αρχιτεκτονική είναι η βασικότερη κινητήρια δύναμη της αστικής ανάπτυξης των περισσότερων πόλεων στην Ελλάδα.

Με την απόκτηση δύναμης επιλογής και ελέγχου στη διαδικασία αυτής της εξέλιξης κάποια στιγμή τα παιδιά θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης τους. Αυτό το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να τα βοηθήσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η αρχιτέκτονας – αρχαιολόγος Χριστίνα Παπαδημητρίου, πρόεδρος του φορέας Aka ARCHITECTURE KIDS ATHENS, η δημοσιογράφος Μάνια Ζούση, η ηθοποιός Δόμνα Ζαφειροπούλου και η καλλιτέχνης Ράνια Μπέλλου.

Η δράση προσφέρθηκε στα παιδιά δωρεάν και ήταν υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 























epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μαθαίνουμε για την πόλη ζωγραφίζοντας και γράφοντας- Παράλληλες δραστηριότητες της Φιλαρμονικής Πρέβεζας "Ορφεύς"
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5540863325830190079
item