Φωτιά τώρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δήμο Σαρωνικού, στην περιοχή Φέριζα

Σε ύφεση είναι η φωτιά  που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής στην περιοχή, περιορίζοντας άμεσα το πύρινο μέτωπο. 

Οι αρχές με αποστολή μηνύματος από το 112 προχώρησαν στην εκκένωση δύο οικισμών, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 11:30 εστάλη μήνυμα του 112 με εντολή εκκένωσης του οικισμού Φέριζα.

Παράλληλα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.

Λόγω της φωτιάς στη Φέριζα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους: 

Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου, στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα και στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία “Το Μαντρί”. 

112-φεριζα-1

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον  92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α. με εντολή Αρχηγού Π.Σ., κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στην #πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού επιχειρούν 92 #πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 4 Α/Φ & 3 Ε/Π. 

Συνδρομή από εθελοντές #πυροσβέστες & υδροφόρες Ο.Τ.Α. με εντολή Αρχηγού Π.Σ., κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της #πυρκαγιάς.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2022

fwtia_sarwnikos_in__2_

fwtia_sarwnikos_in__1_

fotiatora-saronikos


#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2022

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή του Κουβαρά η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.

epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά τώρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο δήμο Σαρωνικού, στην περιοχή Φέριζα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6038006983241084782
item