Γιάννενα: Δήμος Ιωαννιτών - Εμπεδωμένος θεσμός ο Συμπαραστάτης του Δημότη

Η συνεδρίαση του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιωαννιτών, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Τρίτης, ξεκίνησε με τον απολογισμό του “Συμπαραστάτη του Δημότη”, Χρήστο Πάνο.

Ο κ. Πάνος έκανε μια πολύ σύντομη τοποθέτηση αναφερόμενος στα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες, οι οποίοι απευθύνονται στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται.

Ένα ποσοστό της τάξης 50 με 60% των προβλημάτων που τίθενται στην υπηρεσία, βρίσκει λύση και μάλιστα γρήγορα. Υπάρχουν ωστόσο και υποθέσεις που από το 2016 τελείωσαν μόλις τώρα, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος.

Απαντώντας σε ερώτημα του Θωμά Μπέγκα ο κ. Πάνος τόνισε πως υπάρχει σχετικά καλός ρυθμός στην ταχύτητα διεκπεραίωσης των προβλημάτων των πολιτών. 

Τα αδέσποτα

Μεγαλύτερη συζήτηση έγινε για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πάνος. Σχολιάζοντας ωστόσο ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης αντέτεινε πως “ο Δήμος μπορεί να ενδιαφέρεται για τα σκυλιά αλλά δεν είναι για τα σκυλιά…” τονίζοντας τη σημαντική δουλειά που έγινε τον τελευταίο χρόνο στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Για άθλο έκανε λόγο μιλώντας για το ίδιο θέμα και το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Κριτική ωστόσο άσκησε στη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή”, Βλάσης Παπαχρήστος, τονίζοντας πως λείπουν οι ενεργητικές πολιτικές στο συγκεκριμένο τομέα.

Τα προβλήματα με τους ενοικιαστές που άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς φεύγοντας, ήταν συχνό στο παρελθόν αλλά τώρα όχι, απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Πάνος.

Συνοψίζοντας την εισήγηση του κ. Πάνου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε στα προβλήματα που θίγονται και από το Συμπαραστάτη, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. 

Η απόλυτη ανάγκη νέου οργανισμού του Δήμου τέθηκε επίσης από το Δήμαρχο και όπως δεσμεύτηκε πολύ σύντομα, ίσως και εντός του μήνα να παρουσιαστεί δημόσια ο νέος οργανισμός που θα οδηγήσει σε ένα νέο οργανόγραμμα.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως πέραν του Συμπαραστάτη η δημοτική αρχή απαντά σε αιτήματα των πολιτών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με την σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δήμος Ιωαννιτών - Εμπεδωμένος θεσμός ο Συμπαραστάτης του Δημότη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4501234084246132030
item