Σίνζο Άμπε: Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που πυροβολήθηκε πισώπλατα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς πισώπλατα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλία στη Νάρα (δυτικά. 

Η επίθεση έγινε ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή (9/7).

Την εξέλιξη μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα σήμερα από το NHK, το οποίο επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ο άνδρας που πυροβόλησε τον 67χρονο Σίνζο Άμπε, ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Ο Άμπε δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της πόλης Νάρα και βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Άμπε υπέστη την επίθεση του ενόπλου περί τις 11:30 (τοπική ώρα).

Ο άνδρας ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του πολιτικού –που έμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020)– συνελήφθη.


epirusblog.gr
5 of 5
Σίνζο Άμπε: Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που πυροβολήθηκε πισώπλατα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5563295272469227714
item