Αποστολόπουλος: Όσα είπα για τις φωτιές αποσκοπούσαν στην αποτύπωση της κακής διαχείρισης της κρατικής μηχανής

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολέ εντυπώσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας του τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης», προσθέτει ο κ. Αποστολόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και του Στρατού να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς αλλά και την πυρκαγιά στα Βατερά της Λέσβου, η γραμματεία Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασκεί  σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για τα εν εξελίξη μέτωπα αλλά και για τις περυσινές φωτιές στη Βόρεια Έύβοια και την Πάρνηθα!

Στην ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς, ο Γραμματέας Περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργος Αποστολόπουλος, επισημαίνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που «κατέκαψε την Πάρνηθα»! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες.

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. 

Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα.

epirusblog.gr
5 of 5
Αποστολόπουλος: Όσα είπα για τις φωτιές αποσκοπούσαν στην αποτύπωση της κακής διαχείρισης της κρατικής μηχανής
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5461884489940524326

Τα καλύτερα

item