Πρέβεζα: Επίσκεψη του Μάκη Μάτσα και του γιου στην Πρέβεζα

Ο Μίνως Μάτσας  ο οποίος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1903, μαζί με συνεταίρους ίδρυσαν την δισκογραφική εταιρεία Odeon-Parlophone. 

Μετέπειτα, το 1960, ο γιος του Μάκης ίδρυσε την εταιρεία «Μίνως Μάτσας και Υιός»

Στη μακρά επαγγελματική του πορεία του, ο Μάκης Μάτσας έχει ανακαλύψει και έχει στηρίξει τα πρώτα βήματα και την καριέρα των μεγαλύτερων ελλήνων καλλιτεχνών, που σημάδεψαν την ελληνική δισκογραφία. 

Δεν υπάρχει σημαντικός Έλληνας τραγουδιστής ή συνθέτης, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, (με σημαντικότερη την περίπτωση του Διονύση Σαββόπουλου με τον οποίον όμως δημιούργησαν μαζί τον δίσκο-σταθμό «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι») που να μην συνεργάστηκε κατ’ αποκλειστικότητα μαζί του. 

Το 1990 ο Μάκης Μάτσας δέχεται την πρόταση της μεγάλης ανταγωνίστριας του ΕΜΙ να συνεταιριστούν. Αυτό γίνεται τον Οκτώβριο του 1990. Η εταιρεία μετονομάζεται σε ‘MINOS-EMI” ενώ η ΕΜΙ αποφασίζει και κλείνει όλες τις δικές της εγκαταστάσεις. 

Ο Μάκης Μάτσας αναλαμβάνει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής όλου του δισκογραφικού συγκροτήματος. Το 2003, μετά από παραγωγικούς αγώνες 42 ετών ο Μάκης Μάτσας αποφασίζει να παραιτηθεί από την καθημερινή διεύθυνση των εργασιών της εταιρίας οπότε τη διεύθυνση αναλαμβάνει η τρίτη γενιά της οικογένειας, η Μαργαρίτα Μάτσα-Φραγκογιάννη, κόρη του Μάκη Μάτσα η οποία ήδη εργαζόταν ως δικηγόρος στην εταιρία. Ο ίδιος παραμένει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και η διαίσθηση δύο γενεών ξεκινώντας από τον Μίνω Μάτσα το 1930 και συνεχίζοντας με τον Μάκη Μάτσα το 1961, περνάει πλέον στην τρίτη γενιά στην κόρη του Μαργαρίτα. Έτσι τρείς γενιές υπηρετούν πλέον επί περίπου 80 χρόνια το τραγούδι, με σταθερή επαγγελματική επιτυχία και διατηρώντας την πρώτη θέση στο χώρο της ελληνικής δισκογραφίας. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του PrevezaBest, ο Μάκης Μάτσας μαζί με τον γιο του, Μίνω(α) ο οποίος γράφει μουσική για θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και είναι παντρεμένος με την Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Πολιτισμού, αύριο Δευτέρα μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΡΕΒΕΖΑ" θα επισκεφτούν την γενέτειρα του πατέρα και του παππού του αντίστοιχα για υλοποίηση πρότασης του πολιτιστικού συλλόγου για την ανάδειξη της ιστορίας της οικογένειας Μάτσα στην Πρέβεζα.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο.

Τον Μάκη Μάτσα και τον γιο του καθώς και την Όλγα Κεγφαλογιάννη οι οποίοι θα έρθουν με ελικόπτερο και θα προσγειωθεί στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας αναμένεται να υποδεχτεί το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα καθώς και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής. 
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επίσκεψη του Μάκη Μάτσα και του γιου στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6023049230262393795
item