Γιάννενα: Συνεργασία για την υποστήριξη ατόμων πασχόντων από άνοια

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και της ΕΨΕΠ

Στα πλαίσια συνεργασίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – ΕΨΕΠ υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», Δ. Πάνου και τον Πρόεδρο της ΕΨΕΠ, Π. Κρανά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής προϊστάμενος της 3ης Ηλικίας του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», Νικ. Κατσάνος και εκ μέρους της ΕΨΕΠ η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων, Κούλα Μαρία- Λαμπρινή, Ψυχολόγος και η Θ. Τσέλιου, Νευρολόγος Υπεύθυνη της Ομάδας Έργου της Διασύνδεσης Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων.

Αντικείμενο του Συμφώνου είναι η συνεργασία ανάμεσα στο Κέντρο Ημέρας για την υποστήριξη ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων και το έργο Διασύνδεσης Κέντρου Ημέρας υποστήριξης ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.) και τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την άνοια του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά:

⦁ στην εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού των μονάδων ΟΤΑ (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.) σε ζητήματα σχετικά με την άνοια

⦁ την αξιολόγηση πιθανών διαταραχών μνήμης των ωφελούμενων των ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ και το σχεδιασμό και εφαρμογή σχετικών προληπτικών και αποκαταστασιακών προγραμμάτων σχετικά με την άνοια (Νοητική ενδυνάμωση, Φυσική Άσκηση, Λογοθεραπεία κα)

⦁ την υποστήριξη και συμβουλευτική φροντιστών ατόμων με άνοια

⦁ και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνεργασία για την υποστήριξη ατόμων πασχόντων από άνοια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8894388093511077484

Τα καλύτερα

item