Την ίδια στιγμή, πληροφορίες της DailyMail, η οποια επικαλείται εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, θέλουν τον Τζόνσον να προγραμματίζει διάγγελμα μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τζόνσον μίλησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Συντηρητικών, την λεγόμενη «Επιτροπή 1922» η οποία είναι υπεύθυνη για τα εσωκομματικά, Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι και συμφώνησε να παραιτηθεί, με έναν νέο ηγέτη των Τόρις να έχει οριστεί μέχρι τη διάσκεψη του κόμματος τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σαφές αν η παραμονή του Μπόρις Τζόνσον μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι αποδεκτή από τους βουλευτές των Τόρις.

Περίπου 60 μέλη της κυβέρνησης έχουν παραιτηθεί και θα υπάρξουν ερωτήματα σχετικά με το αν μπορούν απλώς να επαναδιοριστούν, ή ακόμη και να συμφωνήσουν σε αυτό.

Όπως αναφέρουν οι Times, ο Τζόνσον μπορεί να δυσκολευτεί να πείσει το κόμμα του ώστε να παραμείνει στη θέση του μέχρι το συνέδριο. Μια κυβερνητική πηγή δήλωσε: «Πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Πώς; Ποιος θα κυβερνήσει μαζί του;»

«Η συμπεριφορά του τις τελευταίες 48 ώρες ήταν απερίσκεπτη και αλλοπρόσαλλη», λέει πηγή κοντά στον Μπόρις Τζόνσον

Δύο πρώην υπουργοί δήλωσαν στον Guardian ότι θεωρούν αδύνατο να παραμείνει ο Τζόνσον μέχρι το φθινόπωρο.

«Ο Τζόνσον δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Πρέπει να έχει φύγει απόψε, ο Raab πρέπει να αναλάβει», τόνισε ένας εξ αυτών. Ένας άλλος είπε: «Πρέπει να παραδώσει τις σφραγίδες του γραφείου του σήμερα και να φύγει. Έτσι μπορούμε να έχουμε έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό».

Μια άλλη πολύ υψηλόβαθμη πηγή των Τόρις, που ήταν μαζί με τον Τζόνσον τις τελευταίες 48 ώρες, δήλωσε ότι η συμπεριφορά του σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο για τη χώρα να παραμείνει. «Δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία. 

Η συμπεριφορά του τις τελευταίες 48 ώρες ήταν απερίσκεπτη και αλλοπρόσαλλη. Δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε να ηγηθεί της χώρας μέχρι το φθινόπωρο. Ένας Θεός ξέρει τι θα κάνει».

Πρώην κυβερνητικός σύμβουλος δήλωσε ότι ήταν «επικίνδυνο» για τον Τζόνσον να παραμείνει στη θέση του. Ένας άλλος πρώην υπουργός τον αποκάλεσε «ντροπή».