Πρέβεζα: Για την παράσταση "Ο μικρός Ασίκης" μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Θεόδωρος Λεμπέσης- Δεύτερη μέρα σήμερα για την.παιδική όπερα στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Η επίσημη πρεμιέρα του μουσικού παραμυθιού "Ο μικρός Ασίκης" σε σκηνοθεσία Μαρίνας Μέργου έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Ωδείο της Νικόπολης στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Η μουσική σύνθεση και η διεύθυνση ορχήστρας ανήκει στον αξιόλογο μουσικοσυνθέτη , ενορχηστρωτή και διευθυντή ορχήστρας , Θεόδωρο Λεμπέση ο οποίος μίλησε για την παιδική όπερα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή "Νωρίτερα δε γίνεται" με την Αθηνά Παππά.

Σύμφωνα με τον κ. Λεμπέση μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί την ιστορία δύο φίλων, ενός πρίγκιπα κι ενός φτωχού που χωρίστηκαν βίαια και ξανάσμιξαν σ΄ένα ταξίδι αναζήτησης μιας μεγάλης Ιδέας.

Η παράσταση έχει ζωντανό τραγούδι και μουσική, εναλλαγές ρόλων αλλά μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου Στις "φωνές" του παραμυθιού η Μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη, ο Τενόρος Γιάννης Φίλιας, ο Βαρύτονος Μαρίνος Ταρνανάς και ο ηθοποιός, αφηγητής Δημήτρης Ραφαήλος.

Ο κ. Λεμπέσης αναφέρθηκε στους συντελεστές της πραάτασης αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να ανέβει και στους ρόλους που είχε ο καθένας.

Μίλησε για το έργο και τα μηνύματα της συνύπαρξης , της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που μεταφέρει και ευχαρίστησε το υπουργείο πολτισμού που το ενέταξε στο " Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" αλλά και το Δήμο Πρέβεζας που από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια.

"Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενη που η πρεμιέρα του έργου έγινε σε έναν εμβληματικό χώρο όπως είναι το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης" είπε ο κ. Λεμπέσης και τόνισε ότι η παράσταση πάνω στο λιμπρέτο του Δημήτρη Φίλια είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά και ανοίγει στους μικρούς θεατές τους δρόμους για να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της μουσικής και της όπερας.

Την παράσταση χθες στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός.

Η παράσταση θα ανέβει και σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Η δράση προσφέρεται από το ΥΠΠΟΑ με μόνο αντίτιμο συμμετοχής το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (8 ευρώ ολόκληρο - 4 ευρώ μειωμένο). Έως 25 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Απαιτείται η -δωρεάν- προκράτηση θέσης μέσω του συνδέσμου:
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Για την παράσταση "Ο μικρός Ασίκης" μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Θεόδωρος Λεμπέσης- Δεύτερη μέρα σήμερα για την.παιδική όπερα στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8890142872068626850
item