Γιάννενα: «Μαρτύριο» για τους ΑμεΑ η στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους στο κέντρο της πόλης, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες αναδεικνύει με επιστολή του αναγνώστης του «Πρωινού Λόγου». 

«Υπάρχουν δεκάδες θέσεις οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές, είτε λόγω απουσίας σήμανσης, είτε λόγω διαστάσεων, είτε λόγω κακής επιλογής θέσης.

Όμως ας πούμε στην Πυρσινέλλα που προβλεπόταν για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στην Περιφέρεια, το κτίριο της οποίας και η είσοδος είναι στο πεζόδρομο της Μελανίδη. 

Το σημείο αυτό είναι πολύ κομβικό, στο κέντρο της πόλης, όπου εκτός από δημόσια κτίρια υπάρχουν πολλά ιατρεία, τράπεζες, καταστήματα, εμπορικά, καφετέριες κλπ. 

Αυτή τη στιγμή το σημείο αυτό δεν είναι προσβάσιμο στους αναπήρους!», επισημαίνει και προσθέτει ότι είχε προτείνει στους αρμόδιους τη δημιουργία 4 θέσεων για ΑμεΑ στην πίσω πλευρά της Περιφέρειας στη γωνία Μελανίδη και Μιχ. Αγγέλου, εκεί που σήμερα σταθμεύουν παράνομα δεκάδες οχήματα. 

«Εάν δημιουργηθούν οι θέσεις αυτές, θα λύσουν ένα τεράστιο πρόβλημα των ΑμεΑ της πόλης σε ένα κομβικό σημείο ενδιαφέροντος και επίσης θα σταματήσουν πλέον όλοι αυτοί που παρκάρουν παράνομα να το κάνουν», σημειώνει για να προσθέσει ότι «η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου κινείται με ρυθμούς βραδύποδα!!!». 

Σε αντιδιαστολή με ο,τι συμβαίνει με τους υπευθύνους των Δήμων αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν άμεσα οι υπεύθυνοι του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου, οι οποίοι όχι μόνο άμεσα ανταποκρίθηκαν τηλεφωνικά σε σειρά υποδείξεων που είχε κάνει με ηλεκτρονική μήνυμα, αλλά και  δημιούργησαν δύο θέσεις για ΑμεΑ, όπως αρμόζει, προσβάσιμες και με σωστή σήμανση. 

Ο ίδιος τους συγχαίρει και καλεί τους υπευθύνους των Δήμων και ων άλλων δημόσιων υπηρεσιών να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Μαρτύριο» για τους ΑμεΑ η στάθμευση στο κέντρο της πόλης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4505692748861244836

Τα καλύτερα

item