Γιάννενα: Aνάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα στα Ιωάννινα και το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων Στην Πρέβεζα

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκινά η υλοποίηση της ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα στα Ιωάννινα.

Η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για την «Ανάπλαση και Ανάδειξη του Πάρκου Πυρσινέλλα» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» του ΥΠΕΝ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ.


Τα έργα ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα:

● ανακατασκευή δυο κεντρικών εισόδων

● διαμόρφωση χώρου στάθμευσης

● επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών

● γήπεδο με χλοοτάπητα 

● υπαίθριο γυμναστήριο

● παιδική χαρά

● εκπαιδευτικοί κήποι

● πάρκο ζώων συντροφιάς

● χώροι στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της λίμνης

● συντήρηση και εξωραϊσμός κτιρίων

● υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ 

● έξυπνες εφαρμογές για την ανάδειξη του πάρκου 


Επίσης, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την «Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στον Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης - Ιόνιος Διαδρομή» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου», με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ.


Το έργο αφορά στη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, που διασχίζει την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας επί του οδικού άξονα Πρέβεζας - Πάργας προσφέροντας σύνδεση με όμορους νομούς και απευθύνεται σε έμπειρους και μέτριους ποδηλάτες. 


Το έργο προβλέπει:

● κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων

● αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες

● μετατόπιση δικτύου Οργανισμών Κοινής Ωφελείας 

● λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο της κατασκευής του ποδηλατοδρόμου


Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Προχωρά η ανάπλαση στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας.


Σε λίγο καιρό το πάρκο θα αποτελεί και πάλι πόλο έλξης τόσο για τους Γιαννιώτες όσο και για τους τουρίστες. Παράλληλα, δημιουργείται ένα  σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων από την Πρέβεζα έως την Πάργα για άθληση και αναψυχή. 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας των πολιτών».


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Aνάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα στα Ιωάννινα και το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων Στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7613070975958201264
item