Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας εξετάζει για τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση -Για καύσιμα και ρεύμα

Το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα και το ρεύμα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το χρόνο και το ύψος των νέων μέτρων θα κρίνουν τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν, κυρίως, από τα έσοδα από τον τουρισμό. 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε χθες πως στην οικονομία διαφαίνεται μια καλή μεγάλη εικόνα, την οποία η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και έρχεται και παρεμβαίνει με μέτρα, όπως τα μέτρα στήριξης των 8,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων ως το μεγαλύτερο που ελήφθη στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος έχει εξαντληθεί. 

Παρά ταύτα, αμέσως μετά είπε πως τον Σεπτέμβριο «θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα, να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα, που αν ανέβει κι άλλο, θα έχουμε κι άλλες παρεμβάσεις και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

Σε ερώτηση για το αν τα μέτρα θα είναι πριν ή μετά τις εκλογές, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως «ο σχεδιασμός είναι σχεδιασμός τετραετίας. Στις 20 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από το καθεστώς αυξημένης επιτήρησης» και ξεκαθάρισε ότι, «δεν είμαστε κυβέρνηση των επιδομάτων, αλλά κυβέρνηση της μείωσης των φόρων».

Ρεύμα και καύσιμα: Τι έρχεται μέσα στον Ιούλιο

Υπενθυμίζεται πως οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιουλίου να ανακοινώσουν τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νέα τιμολόγια δεν θα περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα τεθούν σε ισχύ την 1η Αυγούστου.

Εντός Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν τα ποσά του Power Pass, για τις αυξήσεις από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα Δεκεμβρίου – Μαΐου. Προς τα τέλη του μήνα θα ανοίξει και η πλατφόρμα Fuel Pass 2, για την επιδότηση καυσίμων κίνησης.


epirusblog.gr
5 of 5
Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας εξετάζει για τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση -Για καύσιμα και ρεύμα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7560623303297622993
item