Πρέβεζα: Προληπτική Απαγόρευση Κυκλοφορίας Τις Βραδινές Ώρες Και Στα Δάση Της Π.Ε Πρέβεζας

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες   στα δάση της Π.Ε Πρέβεζας τις ημέρες υψηλού κινδύνου για πρόκληση   πυρκαγιάς

Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων  και μηχανημάτων καθώς και την  παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, (δείκτης  επικινδυνότητας κατηγορία 3 και άνω)από την δύση του ήλιου και μέχρι τις 6 το πρωί και για το διάστημα έως 31/10/2022  αποφάσισε το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Πρέβεζας.


Την απόφαση που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου περιλαμβάνονται  τα σημεία που αφορούν τον κάθε  Δήμο ξεχωριστά.


Για τον Δήμο   Πρέβεζας είναι τα αισθητικά δάση  Ακτής Μονολιθίου και Λεκατσά, για τον Δήμο Πάργας το περιαστικό δάσος Λούτσας, δάσος Αλωνακίου-Κερέντζας, περιαστικό δάσος Νεκρομαντείου κλπ.  ενώ για τον Δήμο Ζηρού  το περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας  σε διάφορα σημεία του, το δάσος Ζηρού το περιαστικό δάσος Θεσπρωτικού από τη Κέντρο Υγείας μέχρι την Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και το δάσος Ν. Κερασούντας στη θέση Καρβόξυλα.


Της απαγόρευσης εξαιρούνται , τα μηχανήματα και οχήματα των υπηρεσιών των δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών και των δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία. 


Επίσης τα οχήματα των εξουσιοδοτημένων εθελοντικών Ομάδων-Οργανώσεων   από την Πολιτική Προστασία  μετά από εντολή των  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.


Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Προληπτική Απαγόρευση Κυκλοφορίας Τις Βραδινές Ώρες Και Στα Δάση Της Π.Ε Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7951395399333909619
item