Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρατεύει την κοινωνική ατζέντα απέναντι στην τοξικότητα

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή - Στις 27 του μήνα το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο, ενώ η Προεδρία της κυβέρνησης και η γενική γραμματεία Συντονισμού τρέχουν τους υπουργικούς φακέλους με ορίζοντα το τέλος του έτους.

Υπό άλλες συνθήκες, στα μέσα Ιουλίου το πολιτικό σύστημα θα έκλεινε τις τελευταίες εκκρεμότητες και θα ετοιμαζόταν για τα μπάνια του Αυγούστου.

Κάτι η μακρά προεκλογική περίοδο, όμως, κάτι το κλίμα έντονης, πολλές φορές ακραίας, σύγκρουσης δεν επιτρέπουν την πολιτική παύση, όσο και αν οι πολίτες δυσκολεύονται πάντα να παρακολουθήσουν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, συνεπώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να αντιπαραβάλλει στην τοξικότητα που εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά καλλιεργεί το κυβερνητικό έργο, με έμφαση στην κοινωνική ατζέντα.

Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που ο ίδιος θα μιλήσει σήμερα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά και θέλει να «πουσάρει» κεντρικά, με την εισηγήτρια της ΝΔ Έλενα Ράπτη να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου. 

Με το νέο νομοθέτημα, το οποίο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες, δίνεται μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στις γυναίκες να προβούν σε πράξεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ως τα 54 έτη πλέον από τα 50 σήμερα.

Ακόμα, δίνεται δυνατότητα κρυοσυντήρησης γεννητικού υλικού, ζυγωτών και γονιμοποιημένων ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και ένα άτομο χωρίς την απαραίτητη συναίνεση του συντρόφου του/της. 

Παράλληλα, αναμορφώνεται όλο το πλαίσιο γύρω από την κρυοσυντήρηση, ενώ κατοχυρώνεται και η δυνατότητα απόλυτης ανωνυμίας του δότη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη Βουλή το τελευταίο διάστημα ως πεδίο τοποθετήσεων. Το έκανε και με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει σημαντική αλλαγή στον τρόπο αλλαγής των Πρυτάνενων των ΑΕΙ, αλλά και στην εσωτερική λειτουργία των ιδρυμάτων. 

Και ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να το κάνει, μιας και θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να μην πατήσει νομοθετικό γκάζι το επόμενο διάστημα, αφ’ ης στιγμής που το παράθυρο των πρόωρων εκλογών έχει κλείσει για τα καλά.

Εξ ου και στις 27 του μήνα θα γίνει το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο, ενώ η Προεδρία της κυβέρνησης και η γενική γραμματεία Συντονισμού τρέχουν τους υπουργικούς φακέλους με ορίζοντα το τέλος του έτους, ενώ έχουν ήδη ζητήσει στρατηγικές προτεραιότητες για το πρώτο εξάμηνο του 2023 που συνταγματικά είναι το τελευταίο στη θητεία της κυβέρνησης.

Η επίταση του κυβερνητικού έργου, πάντως, είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη στρατηγική επιλογή που αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ να πολώσει το κλίμα ως εκεί που δεν πάει, με νέο πολιορκητικό κριό την υπόθεση Λιγνάδη. 

«Η προσπάθεια του ΑλέξηΤσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να χρεώσουν την δικαστική απόφαση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό θυμίζει ποιός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το κλίμα που καλλιεργείται και προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει ρόλο λαϊκού δικαστή».
epirusblog.gr
5 of 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρατεύει την κοινωνική ατζέντα απέναντι στην τοξικότητα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1189682858752218667
item