Γιάννενα: «Φώλι» για την Τεχνόπολη το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Θετικός στη δημιουργία Τεχνόπολης εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ωστόσο θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας», το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά.

Απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ανέφερε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης μία ημέρα νωρίτερα, ο Αλ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι το εγχείρημα του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» δεν αποτελεί ζήτημα που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης.

«Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας είναι δημιούργημα δικό μας και της κεντρικής διοίκησης, και γι’ αυτό μας έχουν βάλει προκαταβολικά στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι αυτό θα κατασκευαστεί σε δημόσια έκταση και αποτελεί το «φώλι», ώστε να προσελκυστούν και άλλες εταιρίες του κλάδου στην περιοχή.

«Από κει και πέρα η ευρύτερη περιοχή μπορεί να γίνει μια Τεχνόπολη», συμπλήρωσε, ενώ μετέφερε και την πρόθεση του εκπροσώπου της P&I κ. Τριάδη, ότι είναι διατεθειμένος για το τμήμα των εγκαταστάσεων που θέλει η δική του εταιρεία, να αναλάβει αυτός τη δαπάνη έναντι των μελλοντικών ενοικίων.

Για τους οδικούς άξονες

Ο Κ. Καχριμάνης απάντησε και ως προς τη διαφωνία του Στ. Καλογιάννη για την εμπλοκή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ωρίμανση των οδικών αξόνων Ιωάννινα – Κακαβιά και Πρέβεζα- Ιόνια Οδός.


«Όταν βλέπεις ότι για δρόμους που αφορούν την ανάπτυξη της Ηπείρου, διαχρονικά από το 2007 μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Υποδομών δεν έχει δώσει αποτελέσματα, φυσικά και θα ενδιαφερθείς για να βρεθεί η βέλτιστη λύση», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδείξει ότι έχει τόσο βάθος στη δουλειά της, που δεν έχει καμία άλλη περιφέρεια στην Ελλάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Φώλι» για την Τεχνόπολη το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7977017733166198460
item