Γιάννενα: Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τονΠρόεδροκ. Αν. Κωνσταντινίδη καιμέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, είχε χθες,Τρίτη 19.07.2022, ο Σταύρος Καλογιάννης.

Βασικά αντικείμενα συζήτησης ήταν η κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων, που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και η καταβολή του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Σχετικά με το ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου, τα μέλη της Ένωσης ενημέρωσαν τον Σταύρο Καλογιάννη για τις προτεινόμενες θέσεις από τον Δήμο Ιωαννιτών, στην παραλίμνια περιοχή, στην περιοχή Αεροδρομίου-Νέας Ζωής και σε έκταση στοΣταυράκι, πλησίον της Λαχαναγοράς. 

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καλογιάννης εξέφρασε καταρχήνεπιφυλάξεις για τις συγκεκριμένες θέσεις, λόγω έλλειψης τεχνικών στοιχείων, αλλά και λόγω των υφιστάμενων πολεοδομικών περιορισμών στις εν λόγω περιοχές, όπως στα ύψη των νέων κτιρίων, στις χρήσεις γης, και σε θέματα τήρησης αποστάσεων από τα όρια της Παμβώτιδας.

Τόνισε δε ότι η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση είναι εκείνη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων καιαφορά τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου, αφού αυτό παραχωρηθεί στο σύνολό του στην πόλη, με αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Στρατοπέδου, όπου αυτό είναι εφικτό.

Για το θέμα του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών, ο Σταύρος Καλογιάννης είχε ασχοληθεί στο παρελθόν, καταθέτοντας και σχετική Ερώτηση (αρ. πρωτ. 8879/2021)στη Βουλή, προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να εξεταστεί η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος σε όσους υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπως ίσχυε με τον Ν. 4024/2011. 

Ο Υπ. Οικονομικών είχε απαντήσει ότι τα αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθεφορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατάτην κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου ΠρογράμματοςΔημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σταύρος Καλογιάννης προτίθεται να επαναφέρει το θέμα στη Βουλή στο προσεχές διάστημα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνάντηση του Σταύρου Καλογιάννη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4582469198324456260
item