Τι να κάνετε για να προστατέψετε το κινητό σας από τη ζέστη

Όπως αναφέρουν πολλές έρευνες, η συνεχής έκθεση του κινητού τηλεφώνου σε υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί αρκετές φθορές. Όπως στο λογισμικό, στο σύστημα αφής αλλά και στην μπαταρία.

Πώς μπορούμε να το προστατέψουμε και πόσο κακό θα του κάνουμε αν το αφήσουμε αρκετές ώρες κάτω από τον ήλιο; Όσο λειτουργεί, το κινητό εκπέμπει μεγάλη θερμότητα, όλες τις εποχές του έτους. 

Ειδικά όταν το φορτίζετε, σίγουρα θα το έχετε πιάσει και θα καίει. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο με την άνοδο της θερμοκρασίας στο περιβάλλον.

Αν αυτή ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, ο επεξεργαστής του τηλεφώνου λειτουργεί με πιο αργό ρυθμό και σε αρκετές περιπτώσεις κολλάει. 

Κάποια κινητά κλείνουν μόνα τους σε μια προσπάθεια να ρίξουν τη θερμοκρασία και ανοίγουν μόνο όταν είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Η μπαταρία μπορεί επίσης να υποστεί φθορά, αφού ζεσταίνεται και δυσκολεύεται να λειτουργήσει, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια. 

Σε μια ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία άλλωστε, η οθόνη λειτουργεί με το 100% της φωτεινότητας, οπότε αυτό φθείρει επίσης τη δύναμή της.

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να το προστατέψεις. Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, καλύτερα να έχετε πάντα σε σκιερό μέρος και κοντά στο κλιματιστικό. Καλύτερο είναι να αποφεύγετε να το χρησιμοποιείται όσο φορτίζει, καθώς έτσι καταναλώνει μεγαλύτερη ενέργεια.

Καλό θα ήταν να κλείνουμε εφαρμογές ή λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούμε όλη την ώρα, όπως το GPS ή η τοποθεσία μας. Με αυτόν τον τρόπο το κινητό καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και παράγει λιγότερη θερμότητα.

Αν αντιληφθούμε ότι το κινητό μας υπερθερμάνθηκε, καλό θα ήταν να το κλείσουμε για λίγα λεπτά, να το βάλουμε στη σκιά και να το ανοίξουμε όταν πέσει η θερμοκρασία τού. 

Γιατί αλλιώς, μπορεί οι βλάβες που θα υποστεί να είναι μόνιμες και να μην επισκευάζονται.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι να κάνετε για να προστατέψετε το κινητό σας από τη ζέστη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7414450685981172146

Τα καλύτερα

item