Φωτιά στα Βατερά Λέσβου: Το λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα από την παραλία

Εννέα άτομα μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης διέσωσαν σκάφη του λιμενικού από παραλία των Βατερών Λέσβου. 

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή το πρωί του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά η οποία μέχρι τώρα έχει προξενήσει ζημιές σε σπίτια, τοπικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα με τους πυροσβέστες να δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή “ΒΑΤΕΡΑ” ν. Λέσβου. Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη. 

Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της.

Με τη συνδρομή των σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλωβίστηκαν συνολικά εννέα (09) άτομα (04 ημεδαποί και 05 αλλοδαποί) και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου. 

Στη συνέχεια, μία εκ των ανωτέρω αλλοδαπών παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέμειναν σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής, εφόσον αυτό απαιτηθεί».

02_width-1600
epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά στα Βατερά Λέσβου: Το λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα από την παραλία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5421350629094916864

Τα καλύτερα

item