Χατζηδάκης: «Στο 6% οι εκκρεμείς συντάξεις, υπάρχει μεγάλη αύξηση στην απονομή» -Τα στοιχεία

Σε ποσοστό 6% ανέρχονται οι συντάξεις που εκκρεμούσαν από το 2016 από τώρα έως σήμερα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Υπάρχουν γύρω στις 60.000 εκκρεμείς συντάξεις, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Για το 2018 και πριν έχουμε κλείσει τελείως, για το 2019 μένει 1%, για το 2020 5% και για το 2021 έχει γίνει απονομή για το 81% των συντάξεων. Μέσα στο 2022 μέχρι τον Μάρτιο έχει γίνει απονομή σε ποσοστό 70%», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης.

Οι συντάξεις πια εκδίδονται μέσα σε 2-3 μήνες ανέφερε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε ότι τους επόμενες μήνες θα τρέξουν πιο γρήγορα. «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αύξηση στην απονομή των συντάξεων: 83% αύξηση το 21 σε σχέση με το 19, ενώ στο πρώτο 6μηνο του 22 βγήκαν παραπάνω συντάξεις από ότι το 19, συνολικά».

Χατζηδάκης για το «ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας»

Μιλώντας για το ψηφιακό δωμάτιο εστίασε στην διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ του συνταξιούχου και του ΕΦΚΑ : Χάρη σε αυτό μπορούν να επικοινωνήσουν πια οι εν αναμονή συνταξιούχοι απευθείας με τον ΕΦΚΑ. 

Είναι μια επανάσταση. Από το 20 και μετά όλοι αυτοί που υποβάλλουν τα χαρτιά τους για σύνταξη το κάνουν ηλεκτρονικά. 

Ο ΕΦΚΑ έχει το 95% των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των εν αναμονή συνταξιούχων. Και μπορεί να βρει τους υπόλοιπους με στοχευμένη αναζήτηση. Ακόμα και ο ίδιος ο ΕΦΚΑ μπορεί να στείλει ιμέιλ ζητώντας ένα στοιχείο που του λείπει. Ο συνταξιούχος επίσης μπορεί να βλέπει σε πιο στάδιο βρίσκεται η σύνταξη του.

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας εξήγησε ότι θα είναι βαριά η «καμπάνα» για τους εργοδότες, που παρατυπούν με το πρόστιμο να φτάνει έως και τα 10.000 ευρώ. Πρόσθεσε ότι η καταγγελία για να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση μπορεί να γίνει και ανώνυμα.

Τέλος ο υπουργός άσκησε σφοδρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια απίστευτη τακτική, νομίζει ότι του χρωστάει ο λαός και ότι θα έμενε για πάντα στην εξουσία. Ο κόσμος θέλει σοβαρότητα και με όλα αυτά που κάνουν δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψης σοβαρότητας στο κόμμα. Θα έλεγα να βγει από την πρίζα».


epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: «Στο 6% οι εκκρεμείς συντάξεις, υπάρχει μεγάλη αύξηση στην απονομή» -Τα στοιχεία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1813544257705450173
item