Άρτα: Σε Γραικικό και Ναζαίους το 5ο Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ηπείρου στα Κεντρικά Τζουμέρκα

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου ή "5ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST", όπως έχει γίνει γνωστό, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, στα χρόνια της λειτουργίας του, είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο εφέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση της πρώτης του πενταετίας και πραγματοποιείται σε πόλεις και χωριά της Ηπείρου από τις 7 μέχρι τις 12 Αυγούστου...

Το φεστιβάλ στα χρόνια της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει περίπου χίλιες επτακόσιες ταινίες από 120 χώρες και των πέντε ηπείρων αλλά και την Ελλάδα, που κάθε χρόνο αυξάνονται σε αριθμό, αλλά το σημαντικότερο η ποιότητα τους που είναι κάθε χρονιά και καλύτερη. Να σημειωθεί ότι δεκάδες από αυτές έχουν βραβευτεί σε πολλά ξένα Φεστιβάλ.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή, ανάδειξη και κατανόηση των βασικών αρχών της κινηματογραφικής τέχνης και έτσι το "WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST" αναπτύσσει γέφυρες πολιτισμού με όλο τον κόσμο, ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει και εξοικειώνει τον θεατή με την κινηματογραφική τέχνη. 

Συγχρόνως, το Φεστιβάλ, μέσω των επιλογών του και των ειδικών αφιερωμάτων του, προβάλλει κοινωνικά θέματα και έρχεται αντιμέτωπο με στερεότυπα και προκαταλήψεις κάθε μορφής.

Το "5ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST" ή Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου, είναι ένα πολυήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο δέχεται συμμετοχές από όλο τον κόσμο και από δημιουργούς κάθε ηλικίας και εθνικότητας που υποβάλλουν τις ταινίες τους στις επιτροπές του φεστιβάλ. 

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. ​

ΠΡΟΒΟΛΕΣ 5ου West Side Mountains Doc Fest ή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου 2022
Picture
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σε Γραικικό και Ναζαίους το 5ο Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ηπείρου στα Κεντρικά Τζουμέρκα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8620929587107690893

Τα καλύτερα

item