Πλακιωτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020

O Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε σε συνέντευξή του για την μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και την κριτική που δέχονται τα στελέχη του λιμενικού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι «οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το 2020. Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Τα περιστατικά έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί».

Ο Πλακιωτάκης μίλησε για την κριτική που δέχεται το Λιμενικό

«Τα στελέχη του Λιμενικού έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, ενώ οι ίδιοι επιχειρούν αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κορύφωσης του μεταναστευτικού κύματος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης απάντησε, ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», και τόνισε την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του Λιμενικού, που έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών.

epirusblog.gr
5 of 5
Πλακιωτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5149184835702139602
item