Πρέβεζα: Ξεκινά σήμερα στην Πρέβεζα το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με μουσική και με τραγούδια, ξεκινά σήμερα το απόγευμα το 40ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώνει η χορωδία Αρμονία με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, της Π.Ε Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας με τη συμμετοχή 12 χορωδιών.

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου θα γίνει στις 9:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χορωδίας «Αρμονία κ. Απόστολο Αντωνίου που μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή "Νωρίτερα δε γίνεται" με την Αθηνά Παππά, οι χορωδίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν παρέλαση στο κέντρο της πόλης, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Πρέβεζας «Ορφέας» ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία και με κατάληξη στο Δημοτικό Κηποθέατρο, όπου θα γίνει η παρουσίαση των χορωδιών.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι διοικήσεις της χορωδίας έβαλαν ένα λιθαράκι για να φτάσουμε σήμερα στο "οικοδόμημα" που λέγεται Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας και τόνισε ότι το φεστιβάλ κάθε χρόνο ανανεώνεται με νέες καινοτόμες ιδέες και δράσεις που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Μεταξύ αυτών το 5ο master class νέων μαέστρων, ο 1ος διαγωνισμός Χορωδιακής Σύνθεσης αλλά και ο 1ος διαγωνισμός νέων μαέστρων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.

Καταξιωμένοι μουσικοί από όλο των κόσμο βρέθηκαν στην Πρέβεζας ως μέλη της κριτικής επιτροπής, συνέχισε ο κ. Αντωνίου και η "Αρμονία" είχε την τιμή να λάβει το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης διευθυντών χορωδιών.

Ο κ. Αντώνιου είπε ακόμη ότι τα εύσημα απέσπασε η παιδική χορωδία "Αρμονία" και η μαέστρος Ανέλια Στεφάνοβα Χορωδία που αποτελούν αναγνώριση του έργου τους και της κοπιώδους προσπάθειά τους.

Ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε όλους στήριξαν και φέτος της διοργάνωση (Μητρόπολη, Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμο και Περιφέρεια), τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και όλους τους χορωδούς.

Απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα με την τελετή έναρξης, αύριο Παρασκευή στις 9:30 τη συναυλία χορωδιών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Σάββατο τις συναυλίες που θα γίνουν στις 9:30 η μία στην Μαρίνα Πρέβεζας και η 2η στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ η τελετή λήξης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 26ου διαγωνισμού χορωδιακής μουσικής θα γίνει την Κυριακή στις 9:30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης.epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ξεκινά σήμερα στην Πρέβεζα το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6980765890206411815
item