Εύβοια: Οι 3+1 παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σας «μαγέψουν»

Οι παραλίες της Εύβοιας που ακολουθούν αδιαμφισβήτητα θα σας πάρουν τα μυαλά και θα σας κάνουν να θέλετε να τις επισκεφθείτε άμεσα.

Τα σκηνικά που θα αντικρίσετε είναι στην κυριολεξία του ονείρου, ενώ μόλις βρεθείτε σε αυτές σίγουρα θα τις συμπεριλάβετε στις αγαπημένες σας.

Θαψά

Μία από τις ονειρικές παραλίες που συναντάται στην κεντρική Εύβοια, είναι η Θαψά, η οποία μαγεύει τον επισκέπτη με τα γαλαζοπράσινα, σαν πισίνας νερά, και την πλούσια βλάστηση του νησιού να αγγίζει σχεδόν την υδάτινη αγκαλιά της.

Πρόκειται για μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού, καθώς για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να διασχίσει έναν αρκετά κακοτράχολο χωματόδρομο (περίπου 10 χλμ.), ωστόσο, η εικόνα της ακρογιαλιάς και η εμπειρία που βιώνει κανείς εδώ ανταμείβει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.

Μεγάλη Άμμος

Η περιοχή του Μαρμαρίου διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου, με το περίεργο σχήμα το οποίο αλλάζει αναλόγως τη φορά του κύματος και του νερού. 

Η ακτή συναντάται νοτιοδυτικά του Μαρμαρίου και μοιάζει με επίγειο παράδεισο.

Η άκρως εντυπωσιακή εικόνα της με την χρυσαφένια αγγόγλωσσα να διεισδύει στα γαλαζοπράσινα νερά παραπέμπει σε εξωτικές εικόνες, δημιουργώντας έντονο θαυμασμό με την απίστευτου κάλλους ομορφιά της. 

Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.

Κάλαμος

Ακόμη μία υπέροχη παραλία μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης της Εύβοιας, σε απόσταση 65 χλμ. περίπου από την Χαλκίδα. 

Ο λόγος για το Κάλαμο, έναν ήσυχο παραθαλάσσιο οικισμό στο νότιο τμήμα του νησιού, με μια ακτή όνειρο που σίγουρα θα σας πάρει το μυαλό.

Με γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, το τοπίο που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ σίγουρα συναρπάζει. 

Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία, με τις δύο διαδοχικές ακτές να χωρίζονται μεταξύ τους με ένα βράχο με μια χαρακτηριστική τρύπα που δημιουργεί μια εντυπωσιακή καμάρα.

Γρεγολίμανο

Στις παραλίες, που οι περισσότεροι που έχουν επισκεφτεί το νησί συγκαταλέγουν στις πιο εντυπωσιακές, το Γρεγολίμανο στη Βόρεια Εύβοια, μετά την Αιδηψό και με κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδος.

Μια χρυσαφένια αμμόγλωσσα που λαμπιρίζει, «σκίζει» τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, δημιουργώντας εξωτικές εικόνες που παραπέμπουν σε μέρη μακρινά.

Το όλο ονειρικό σκηνικό ολοκληρώνεται με τα αμέτρητα και φουντωτά καταπράσινα πεύκα που αγγίζουν, σχεδόν, τη θάλασσα. 

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αποτελεί τμήμα διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων.

epirusblog.gr
5 of 5
Εύβοια: Οι 3+1 παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σας «μαγέψουν»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1966388370646739375
item