Χαλκιδική: Επίσκεψη από εθελοντές διασώστες στον 30χρονο που σώθηκε -«Η διάσωση ενός ανθρώπου είναι ιδέα»

Επίσκεψη στον 30χρονο Ιβάν που κατάφερε επιβιώσει μετά από ώρες περιπέτειας στη θάλασσα, στη Χαλκιδική, πραγματοποίησαν οι εθελοντές διασώστες που τον έσωσαν.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη διάσωση του 30χρονου Ιβάν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, έστειλαν το δικό τους μήνυμα έστειλα. Σήμερα, Δευτέρα (11/7) επισκέφθηκαν τον διασωθέντα στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να του συμπαρασταθούν.

Στη συνέχεια έγραψαν στο Facebook της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΟΦΚΑΘ - Εθελοντές Διασώστες» την εξής ανακοίνωση:

«Λίγα λογία για το χθεσινό συμβάν στο Ποσείδι Χαλκιδικής, γιατί διαβάσαμε και ακούσαμε πολλά.!!!

Τι είναι η διάσωση?!!!!

Ο ορισμός της διάσωσης είναι η προσέγγιση ενός τραυματία, η υποστήριξη ζωής ενός ασθενούς, η ατόμου που κινδυνεύει, και η σωστή μεταφορά του σε ασφαλή τοποθεσία.

Η διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν είναι μια ιδέα.!!!!

Οι ιδέες δεν μπορούν να μετρηθούν ούτε με κόστος ούτε με εργατοώρες.!!!

Είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ανθρώπου να στηρίξει μια τέτοια ιδέα.

Αυτή η ελεύθερη προσέγγιση είναι άλλωστε και το νόημα του εθελοντισμού που αντιπροσωπεύουμε.

Φίλοι μας πρέπει να γνωρίζετε ότι στον Ο.Φ.Κ.Α.Θ. δεν υπάρχουν κόμματα, ομάδες ,φυλές, υπηκοότητες, θρησκείες και δεν ξεχωρίζουμε άσπρους με μαύρους, Έλληνες με αλλοδαπούς και πλούσιους με φτωχούς.!!!

Η διάσωση ενός ατόμου για εμάς δεν τελειώνει στην πεδίο επιχείρησης….. άλλα τελειώνει όταν ο άνθρωπος επιστρέψει υγιείς στην οικία του.!!!!

Εμείς εχθές το βράδυ μετά το τέλος της επιχείρησης επισκεφθήκαμε στο νοσοκομείο το 30χρονο Ιβάν για να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση άλλα και να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 32χρονο Μάρτιν που αγνοείται ακόμα για να γίνει το δύσκολο έργο μας πιο εύκολο καθώς οι έρευνες από μεριά μας συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι, άκαρπες είναι μέχρι αυτήν την ώρα οι έρευνες για τον 28χρονο πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου (9/7), όταν και πήγε για κολύμπι στη Μύτη Ποσειδίου στη Χαλκιδική, μαζί με δύο φίλους του, τον 25χρονο Βασίλ και τον 30χρονο Ιβάν, που εντοπίστηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Χαλκιδική: Επίσκεψη από εθελοντές διασώστες στον 30χρονο που σώθηκε -«Η διάσωση ενός ανθρώπου είναι ιδέα»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8790005398710984915
item