Χαλκιδική: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 30χρονο Ιβάν που σώθηκε - Κολυμπούσε 18 ώρες

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τον 30χρονο τουρίστα που αγνοούνταν από χθες στο Ποσείδι Χαλκιδικής και ο οποίος εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα σώος, στη Νέα Σκιώνη από φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο 30χρονος Ιβάν είναι από τη Βόρεια Μακεδονία και μαζί με άλλους δύο άνδρες παρασύρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Ποσειδίου. Πριν τον Ιβάν είχε ήδη εντοπιστεί από χθες ένας 25χρονος, ενώ προς ώρας συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου ατόμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά, ο Ιβάν χρειάστηκε να κολυμπήσει για πάνω από 18 ώρες προκειμένου να επιβιώσει και να καταφέρουν οι ομάδες διάσωσης να τον εντοπίσουν. 

Μόλις ο 30χρονος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο, τον παρέλαβε σκάφος του Λιμενικού και τον μετέφερε στο κέντρο Υγείας Κασσάνδρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τρίτος αγνοούμενος, δεν ξέρει καλό κολύμπι, σε αντίθεση με τον 30χρονο Ιβάν που είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση του Ιβάν

1

2

Μιλώντας στο voria.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σχολίασε πως παρόλο που ο 30χρονος χρειάστηκε να κολυμπήσει για 18 ώρες, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται καλή και αυτό οφείλεται στην καλή φυσική του κατάσταση και στην ψυχραιμία που κατάφερε να διατηρήσει όσες ώρες ήταν στο νερό.

xalkidiki

«Είναι πραγματικά τρομερό το ότι παρέμεινε ζωντανός, ενώ ήταν πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα. 

Ο άνδρας ήξερε πώς να κολυμπάει και όταν κουραζόταν ξάπλωνε για να μη χάσει τις αισθήσεις του από την κόπωση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν έφτασε μόνο η τύχη για να παραμείνει στη ζωή, τη στιγμή που οι ελπίδες ολοένα και μειωνόταν.

epirusblog.gr
5 of 5
Χαλκιδική: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 30χρονο Ιβάν που σώθηκε - Κολυμπούσε 18 ώρες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2302792093415940680

Τα καλύτερα

item