Καλιφόρνια: Πάνω από 2.500 πυροσβέστες επιχειρούν σε τεράστια πυρκαγιά -Άνευ προηγουμένου η ταχύτητα της φωτιάς

Πάνω από 2.500 πυροσβέστες με τη συνδρομή 17 ελικοπτέρων μάχονταν χθες με τις φλόγες της «εκρηκτικής» πυρκαγιάς που συνέχιζε να εξαπλώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό στους δασώδεις λόφους της Καλιφόρνια, κοντά στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι.

Η πυρκαγιά, που ονομάστηκε «Oak Fire», ξέσπασε την Παρασκευή και έχει ήδη καλύψει περίπου 70.000 στρέμματα βλάστησης σύμφωνα με τον τελευταίο διαθέσιμο απολογισμό που δημοσιεύθηκε χθες βράδυ.

My boy sent me a pic of his hotshot crew working the Yosemite fire. Looks like they've been putting in some work. I asked him where their base camp is? He said, they drive to a place with less smoke and sleep there. Day 7, on the #WashburnFire
Image

Share

Η πυρκαγιά, που είναι ήδη η μεγαλύτερη δασική φωτιά στην Καλιφόρνια της περιόδου αυτής, «προχωρά πολύ γρήγορα και το παράθυρο αντίδρασης για την απομάκρυνση των κατοίκων είναι περιορισμένο», εξήγησε στο CNN ο Τζον Χέγκι, επικεφαλής των πυροσβεστών στην Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η ταχύτητα και η εξέλιξη της φωτιάς είναι «πραγματικά άνευ προηγουμένου».

«Οι πυρκαγιές έφθασαν σε ύψος 30 μέτρων», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λι, ένας από τους κατοίκους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή, στην εφημερίδα Santa Cruz Sentinel. 

Ο 55χρονος ήταν μεταξύ αυτών που εγκατέλειψαν πρώτοι την περιοχή την Παρασκευή και πιστεύει ότι το σπίτι του καταστράφηκε εντελώς από την πυρκαγιά. «Ερχόταν απευθείας επάνω μας. Αυτή η φωτιά ήταν μακράν η ταχύτερη που έχω δει ποτέ», πρόσθεσε.

A fast-moving brush fire near Yosemite National Park has exploded in size into one of California's largest wildfires of the year and prompting evacuation orders for thousands of people. 📸: Noah Berger / AP cbsn.ws/3PvxDas
Image
Image
Image
Image

Share

Η "Oak Fire" είχε τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 16% ενώ 3.700 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η πυρκαγιά τροφοδοτείται κυρίως από δέντρα και θάμνους που έχουν ξεραθεί στην περιοχή, η οποία, όπως το μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνια, πλήττεται από χρόνια ξηρασία.

«Είναι άμεσο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής», εκτίμησε ο Τζον Χέγκι. «Δεν μπορούμε να έχουμε δέκα χρόνια ξηρασίας στην Καλιφόρνια και να περιμένουμε ότι τα πράγματα θα παραμείνουν τα ίδια».


epirusblog.gr
5 of 5
Καλιφόρνια: Πάνω από 2.500 πυροσβέστες επιχειρούν σε τεράστια πυρκαγιά -Άνευ προηγουμένου η ταχύτητα της φωτιάς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8216733614966849225

Τα καλύτερα

item