Παυλόπουλος: Η Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται για τους Έλληνες ως την τελική απελευθέρωση της Κύπρου

Να επιβληθούν αντίστοιχες κυρώσεις όπως στη Ρωσία και στη Τουρκία ζητά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωση του κατά τη διάρκεια των εορταστικών δηλώσεων της Πολιούχου της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα. 

Στη δήλωση του σημμειώνει πως «η Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται για το Έθνος των Ελλήνων ως την τελική απελευθέρωση και της τελευταίας σπιθαμής του εδάφους της Μαρτυρικής Κύπρου από τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό».

Προσθέτει επίσης πως: «Ελλάδα και Κύπρος, και ως εγγυήτριες δυνάμεις της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, είναι επιβεβλημένο να θέσουν στην Διεθνή Κοινότητα, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα, ότι μελλοντικές κυρώσεις ατά της Ρωσίας για την αντίθετη προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου κατοχή εδάφους της Ουκρανίας πρέπει εξίσου να επιβληθούν και στην Τουρκία, για την επί 48 χρόνια εξίσου αντίθετη προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ήτοι Ανεξάρτητου Κράτους ισότιμου μέλους της Διεθνούς Κοινότητας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του «σκληρού πυρήνα» της, Ευρωζώνης».
epirusblog.gr
5 of 5
Παυλόπουλος: Η Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται για τους Έλληνες ως την τελική απελευθέρωση της Κύπρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1260412563020579448
item