Πρέβεζα: Προβληματίζουν τα χρέη καταστημάτων για τα τραπεζοκαθίσματα – 17 δεν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια

Τα χρέη 17 καταστημάτων του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων απασχόλησαν το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι, από τα 33 καταστήματα που αιτήθηκαν άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης τα 17 δεν έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές προηγούμενων, δηλαδή τα χρήματα που δίνουν για να μπορέσουν να πάρουν την άδεια.

“Δεν είναι ένα ή δύο. Έχουν κάνει το αίτημα, αλλά η απόφαση που υπάρχει είναι, αν δεν υπάρχει εξόφληση από προηγούμενα έτη δεν μπορούμε να δώσουμε την άδεια. Δεν έχουμε και την δυνατότητα βάση νομοθεσίας να κάνουμε κάποιο διακανονισμό. 

Το ύψος των χρημάτων κυμαίνεται από 1.000 μέχρι 10.000 ευρώ” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Το μέλος του Δ.Σ Ευκλείδης Φονταράς σε ερώτηση του προς τον Δήμαρχο ανέφερε: “Εντάξει δεν ανανεώνουμε την άδεια για χρήση του χώρο, μπορούμε όμως να τον αναγκάσουμε αν τα μαζέψει από εκεί τα καθίσματα εφόσον δεν το νοικιάζει πλέον; Και να τον απειλήσουμε ότι, “ξέρεις αυτό τον χώρο θα τον πάρει ο γείτονας σου”, μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Αλλιώς, αν αυτός δεν πληρώνει και δεν του επιβάλουμε κάτι, μια ποινή. Κάπως πρέπει να πιέσουμε.”

Ο Νίκος Γεωργάκος απάντησε στον Ευκλείδη Φονταρά πως, το πρόστιμο μπαίνει από το  λιμεναρχείο. “Υποχρέωση του Λιμεναρχείου είναι η αστυνόμευση και η διαδικασία των τραπεζοκαθισμάτων. 

Δεν βγαίνουμε εμείς ως δημοτική αστυνομία ή ως υπάλληλοι να αναζητήσουμε. Είναι καθαρά αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Προβληματίζουν τα χρέη καταστημάτων για τα τραπεζοκαθίσματα – 17 δεν θα μπορέσουν να πάρουν άδεια
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2089800680776393459
item