Γιάννενα: Η ελληνική NextCom από τα Ιωάννινα φέρνει το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις

Με αφετηρία την πόλη των Ιωαννίνων, από το 1993 ο όμιλος εταιριών NextCom, με δραστηριότητες στους πιο κομβικούς κλάδους της οικονομίας, εφαρμόζει σταθερά ένα μοντέλο ανάπτυξης με την καινοτομία και τη βιωσιμότητα να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στρατηγικής στόχευσης.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Eco mobility ως ανάγκη για πιο «καθαρές» πόλεις με ανθρώπινο χαρακτήρα και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αποτέλεσε επιχειρηματική πρόκληση που εκφράσθηκε μέσα από την δημιουργία της Biro Hellas, που είναι κοινοπραξία μεταξύ της NextCom και της Ιταλικής Estrima που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ένα διαφορετικό, μικρό ηλεκτρικό όχημα, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των μεγάλων αστικών κέντρων, είναι η εναλλακτική πρόταση της NextCom για την μικροκινητικότητα που βασίζεται στην ευελιξία, την ευκολία χρήσης και την οικονομία που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Με ιδιαίτερο design και μέγεθος μόλις 1,47μ, το νέο τετράτροχο ακούει στο όνομα Birò και έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Ρώμη, έρχεται να κατακτήσει τα ελληνικά αστικά κέντρα και τα στενά σοκάκια των γραφικών νησιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Estrima Matteo Maestri, με το Birò επιθυμούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις. 

Είναι η ιδανική λύση ώστε οι κάτοικοι των πόλεων να περνούν λιγότερο χρόνο στους δρόμους χάρη στην ευελιξία κίνησης και την ευκολία στάθμευσης που προσφέρει το μικρό αυτό όχημα.


Το Birò, που έχει ισχύ 3,3 kW και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 60 km/h, είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (Birò και Birò Big), που διαθέτουν σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες χωρίς ψήκτρες (brushless 48V), ενώ χάρη στη “re-move” μπαταρία του, η φόρτιση γίνεται εύκολη υπόθεση στο σπίτι ή στο γραφείο.

Ο ιδρυτής της NextCom, Μάριος Κιτσαράς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συνεργασία αυτή, δήλωσε ότι η εταιρία του με τον πιο έμπρακτο τρόπο δίνει «σάρκα και οστά» στο όραμα για ένα μέλλον στο οποίο η ηλεκτροκίνηση θα φέρει την πολυπόθητη αναβάθμιση ζωής στα αστικά κέντρα.

Τα πρώτα Birò αναμένονται στην Ελλάδα πριν το τέλος του καλοκαιριού, ενόψει των εγκαινίων του πρώτου καταστήματος Birò στην Αθήνα στην περιοχή του Κολωνακίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η ελληνική NextCom από τα Ιωάννινα φέρνει το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6575066582349390690
item