Άρτα: Με επιτυχία οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα LEGO Education WeD0 2.0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα LEGO Education WeD0 2.0, που διοργάνωσε η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών «STEM».

Τα Δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στις δύο επιμορφώσεις ήταν τα εξής:


Οι εκπαιδευόμενοι και στις δύο επιμορφώσεις χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό που βρίσκεται ήδη διαθέσιμος στα ανωτέρω 23 Δημοτικά σχολεία του νομού, με στόχο την εξοικείωση και τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού στην καθημερινή τους διδασκαλία και την επέκταση της Ρομποτικής στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Στόχος της πρώτης επιμόρφωσης ήταν η ένταξη της μεθοδολογίας «STEM» σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας και της ομαδικής εργασίας.

Στόχος της δεύτερης επιμόρφωσης ήταν η σχεδίαση και η υλοποίηση εκπαιδευτικής ρομποτικής σε πλαίσιο σχολικού μαθήματος, ώστε να επιλέγουν το κατάλληλο μοντέλο για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, να το κατασκευάζουν, να το ελέγχουν και να το διορθώνουν καθώς και να το προγραμματίζουν στην εικονογλώσσα με προγραμματιστικά πλακίδια του WeDo 2.0 αλλά και στη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Οι δύο επιμορφώσεις είχαν διάρκεια είκοσι ωρών και πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, σύμφωνα με τα προγράμματα που είχαν ήδη αποσταλεί στα σχολεία.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην επιμόρφωση έχουν αρχίσει ήδη, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους να χρησιμοποιούν στη διδασκαλία τους οι εκπαιδευτικοί τη Ρομποτική, θέμα το οποίο εμπίπτει στα ενδιαφέροντα των μαθητών κι ανοίγει νέους ορίζοντες.

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Κλεοπάτρα Βασιλείου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, κ. Ευαγγέλου Δημήτρη, ο οποίος αφενός κατανόησε την σημαντικότητα του εγχειρήματος, αφετέρου ανέλαβε άμεσα δράση και υλοποίησε την πρόταση επιμόρφωσης με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, κ. Τσιρογιάννη, τον οποίο η Διευθύντρια ευχαριστεί, επίσης, θερμά.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με επιτυχία οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα LEGO Education WeD0 2.0
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 34119173460494381
item