Άρτα: H Άρτα φιλοξένησε το «ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων»

Για δύο ημέρες (6/7 Ιουνίου) η Άρτα φιλοξένησε το «ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων». Μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αρταίων και το «ANIMASYROS» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος για τα «Ελευθέρια».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, με την συμμέτοχη μαθητών και μαθητριών της Ε' και της ΣΤ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων. 

Μέσα από δύο τρίωρες συναντήσεις με την ανιμέιτορ Μαρια-Λουκία Μητράκου, οι μαθητές γνώρισαν τις τεχνικές του Stop motion (φωτογράφιση) και των Cut-outs (χαρτοκοπτική) και δημιούργησαν την δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων διάρκειας έως 60'' η οποία θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

«Προσφέρουμε μια καινοτόμα εκδήλωση η οποία απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, με σκοπό μέσα από την τεχνολογία να γνωρίσουν τα παιδιά, την Πολιτιστική μας κληρονομιά, δημιουργώντας animation. 

Είναι η αρχή μια σειράς δράσεων η οποίa ξεκίνησε με το γεφύρι μας και θa επεκταθεί σε όλα τα πολιτιστικά μας μνημεία» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: H Άρτα φιλοξένησε το «ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6487430073267895293
item