Πως "δένουν" το σύστημα ECM στις Belharra με την επίσκεψη Φλώρου στο Ισραήλ

Θα προσαρμοστεί σύστημα παρεμβολών και αντιπαρεμβολων στις Belharra καθώς και στις 4  φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ  

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες ο Υπουργός Εθνικής, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι θα αποκτηθούν τα συστήματα Ηλεκτρονικών Μέτρων Υποστήριξης (ESM για τις φρεγάτες μας που ετοιμάζονται στην Γαλλία ενώ θα αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα συστήματα στις φρεγάτες κλάσης Ύδρα (4) και Έλλη (9)

Με λίγα λόγια θα προσαρμοστεί σύστημα παρεμβολών και αντιπαρεμβολων στις Belharra καθώς και στις 4  φρεγάτες κλάσης ΜΕΚΟ  

“Η συσκευή ενεργού ηλεκτρονικού πολέμου είναι ένα από τα συστήματα αυτοπροστασίας του πλοίου και μια από τις απόλυτες γραμμές άμυνάς του», εξηγεί η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Mer et Marine, η οποία αποκάλυψε τις πληροφορίες.

Τα συστήματα παρεμβολών, που είναι εγκατεστημένα εκατέρωθεν του πλοίου στη βάση του ιστού, χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση πυραύλων και αφορούν όλα τα είδη, όπως πυραύλους από πλοία, αεροσκάφη και παράκτια συστήματα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης πως κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε την πλέον επίλεκτη μονάδα συλλογής πληροφοριών του Ισραήλ που διαθέτει και δύναμη κρούσης για αυτήν ακριβώς την εφαρμογή.

Είναι σαφές πως η επίσκεψη αυτή κάθε άλλο παρά συγκυριακή ήταν αλλά αντιθέτως στοχοποιημένη με σκοπό την αποτύπωση του τρόπου δράσης των Ισραηλινών από Έλληνες κομάντος στο Αιγαίο.  

 Αιγαίο.  

Σε προηγούμενο άρθρο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε τονίσει πως χωρίς σύστημα ECM, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αποκρύψουμε τις φρεγάτες μας σε μεγάλη απόσταση από τα τουρκικά ραντάρ, του συστήματος UZUN UFUK, για παράδειγμα, όπως και από τα επίγεια συστήματα CORAL( σε αποστάσεις κοντά στα μικρασιατικά παράλια), ενώ η Άγκυρα αναμένεται να μεταμορφώσει και 4 αεροσκάφη Bombardier Global 6000.

Τα αεροσκάφη αυτά θα εξοπλιστούν με συστήματα εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών ραντάρ και τηλεπικοινωνιών καθώς και με συστήματα παρεμβολών προς εξουδετέρωση των εχθρικών συστημάτων που πραγματοποιούν αυτές τις εκπομπές

Έτσι, πιθανότατα σύμφωνα με μια μερίδα ειδικών, οι φρεγάτες μας, θεωρητικά, θα είναι στόχοι εντοπίσιμοι σε μακρινές αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους Τούρκους, κάτω όμως από ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις που  θα αφορούν όμως, ένα σενάριο ολικής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.

Το σύστημα ECM έχει μεγάλη σημασία σε περίπτωση που κατασκευαστούν οι τουρκικές TF-2000, και τοποθετηθούν σε αυτές πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας ( ATMACA ή GEZKIN), οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια των ελληνικών πυραύλων EXOCET.

Χωρίς το εν λόγω γαλλικό σύστημα παρεμβολών, οι Belharra, θα εντοπίζονται πιθανότατα με πιο εφικτό τρόπο από τα τουρκικά συστήματα, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν επιθυμεί το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πως "δένουν" το σύστημα ECM στις Belharra με την επίσκεψη Φλώρου στο Ισραήλ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5240740993471969203
item