Γιάννενα: Eκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα - Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο ΠολιτιστικούΚέντρου «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) 18:00 – 21:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία των επιχειρήσεων της πόλης μας, ΒΙΚΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ και ΝΑΚΗΣ, οι οποίες πρωτοπορούν στην παραγωγή ενέργειας με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργουLocal4Green+ στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος μας τους τελευταίους 16 μήνες.

Το έργο Local4Green+ χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ κατά 85% μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregMed και από Εθνικούς Πόρους κατά 15% μέσω του ΠΔΕ.

Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις Τοπικές Επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν σε καθαρές μορφές ενέργειας, προστατεύοντας το περιβάλλον και το Ευ ζην των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω εταιρειών,που έχουν ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Local4Green+,θα συμμετάσχουν σε ζωντανή συζήτηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών. 

Το πάνελ θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, Μηχανολόγος Μηχανικός ειδικός σε θέματα ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν στις 19:30 εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Ηπείρου, και τους Δήμους – μέλη του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ από την Π.Ε. Ιωαννίνων.

Παράλληλα στο χώρο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν δράση STEAM ρομποτικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την STEAMEducation Ήπειρος, καθώς και δραστηριότητες εικαστικών από τα ΚΔΑΠ του Δ. Ιωαννιτών.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Eκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα - Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3524376328497353333
item