Ελληνοτουρκικά - Γερμανία: «Είναι σαφής η θέση μας, είμαστε το πλευρό της Ελλάδας» είπε ο ηγέτης του CDU

Στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο τάσσεται η Γερμανία, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φρίντριχ Μερτς.

«Για μας είναι σαφές: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας», είπε ο Μερτς, μιλώντας στην Ένωση Ξένου Τύπου (VAP) στο Βερολίνο.

Σε ερώτηση του ανταποκριτη της ΕΡΤ για τη στάση της Γερμανίας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο σε σχέση με τις ίσες αποστάσεις του μεσολαβητή που τήρησε στο παρελθόν, ο Φρίντριχ Μερτς διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Γερμανίας. «Προσπαθούμε να λύσουμε αυτές τις διενέξεις μαζί με την Ελλάδα», είπε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών.

«Παρατηρούμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας και σε άλλα θέματα. Υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο του Βοσπόρου για όλα τα πολεμικά πλοία, που είναι μία συμβολή στην αποκλιμάκωση. 

Βλέπουμε από την άλλη πλευρά, επιθετικούς τόνους κατά της Ελλάδας. Είναι σαφές, κατά την άποψή μου, ποιά πρέπει να είναι η θέση της Γερμανίας: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, κράτους-μέλους της ΕΕ», τόνισε ο Μερτς.

Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μπούντεσταγκ εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης. 

«Έχουμε αρκετά προβλήματα στον κόσμο και θα ήταν καλό η ΕΕ να μην αποκτήσει δικά της προβλήματα στις δικές της γραμμές, ελπίζουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε καλές και γρήγορες λύσεις» σημείωσε σχετικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Ελληνοτουρκικά - Γερμανία: «Είναι σαφής η θέση μας, είμαστε το πλευρό της Ελλάδας» είπε ο ηγέτης του CDU
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8482032521517904334
item