Γιάννενα: Ψηλά στις προτεραιότητες η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Πωγωνίου

Σημαντικές πρωτοβουλίες στο ζήτημα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων έχει αναλάβει ο Δήμος Πωγωνίου, αντιμετωπίζοντας με μεγάλη ευαισθησία το θέμα της ασφάλειας των δημοτών και της προστασίας και ευζωίας των ζώων.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αδέσποτων ζώων, που απαρτίζεται από αιρετούς, κτηνίατρο, περισυλλογέα και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, έχουν συναφθεί συμβάσεις με κτηνίατρο και για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ενώ υλοποιείται και πρόγραμμα υιοθεσίας σε συνεργασία με εθελοντές και φιλόζωους.

Αξίξει να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση εμβολιάζονται, τσιπάρονται, αποπαρασιτώνονται και στειρώνονται τουλάχιστον 45 ζώα, στα οποία τοποθετείται ευδιάκριτο κολάρο με το ταμπελάκι «Δήμος Πωγωνίου».

Παράλληλα, βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των μελετών η εγκεκριμένη, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», πρόταση για τη κατασκευή και τον εξοπλισμό καταφυγίου Δήμων Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζαγορίου, που θα φιλοξενείται στα όρια του Δήμου Πωγωνίου. 

Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε μετά από σχετική σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας.

«Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού και είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Στόχος του Δήμου Πωγωνίου είναι η προστασία των ζώων και η ομαλή συμβίωσή τους με τους δημότες, και σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. 

Καλώ όλους τους δημότες και πολίτες να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια και να γίνουν οι ίδιοι μέρος της λύσης του προβλήματος», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

«Ηθική υποχρέωση της δημοτικής αρχής αλλά και των δημοτών αποτελεί η διασφάλισης της ευζωίας των αδέσποτων», σημειώνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχο Νίκος Γαλίτσης, επισημαίνοντας ότι όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται κατόπιν συνεργασίας με τον πρόεδρο της κάθε κοινότητας στην οποία έχει εντοπιστεί το αδέσποτο ζώο και της επιτροπής που έχει συσταθεί στον Δήμο Πωγωνίου. 

«Όραμά μας είναι ο Δήμος Πωγωνίου να αποτελέσει πρότυπο συμπεριφοράς και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, και τα σταθερά και συντονισμένα βήματα που κάνουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους συνδράμουν αυτό τον σκοπό και καλώ για μία ακόμη φορά τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Ο τρόπος συμπεριφοράς μας στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό μας», προσθέτει.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ψηλά στις προτεραιότητες η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Πωγωνίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8492944080776747528
item