Γιάννενα: Ένα πάρκο με το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη!

Οφειλόμενη τιμή προς έναν σπουδαίο Γιαννιώτη δημιουργό, τον μουσικοσυνθέτη Τάκη Μουσαφίρη, που έφυγε πέρυσι από τη ζωή, ήταν η χθεσινή τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου στην οδό Σουλίου, στη γειτονιά όπου εκείνος μεγάλωσε.

Δίνοντας το όνομά του στον χώρο ο Δήμος υλοποίησε απόφαση που είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αμέσως μετά το θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη και συγκεκριμενοποιήθηκε από την Επιτροπή ονοματοδοσίας.

Στον χώρο του Πάρκου όπου τοποθετήθηκε η πινακίδα με το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη παραβρέθηκαν συγγενείς του, κάτοικοι της περιοχής, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής ονοματοδοσίας Γιάννης Τσίμαρης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και μέλη της Κοινότητας Ιωαννίνων.

Οι δηλώσεις

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Τσίμαρχης, «το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και η επιτροπή ονοματοδοσίας αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο παρκάκι που είναι κοντά στο πατρικό του σπίτι. Θα ακολουθήσει και μία εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Τάκη Μουσαφίρη». 

Από την πλευρά του ο Μ. Ελισάφ σημείωσε πως η ονοματοδοσία είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης για την μεγάλη του προσφορά. «Ο Τάκης Μουσαφίρης ήταν ένας σπουδαίος μουσικός ο οποίος έγραψε τραγούδια που άφησαν εποχή. 

Του οφείλουμε πολλά. Η ονοματοδοσία είναι η αρχή των εκδηλώσεων που θα οργανώσει ο Δήμος στη μνήμη του» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα ξεκινήσουν και εργασίες για την αναμόρφωση του Πάρκου.

 Κατάλληλος χώρος…

Εκ μέρους της οικογένειας, η αδελφή του Τάκη Μουσαφίρη, Ελένη Κικοπούλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση της ονοματοδοσίας. 

«Είμαι συγκινημένη και περήφανη. Ο χώρος που διάλεξε ο Δήμος είναι ο πλέον κατάλληλος καθώς είναι πολύ κοντά στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τάκης, είναι ο τόπος που έπαιζε καλοκαίρι και χειμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα πάρκο με το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5303636131163511085
item