Δρομολογείται η σύζευξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη -Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα

Συνάντηση εργασίας για τη σύζευξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα.

Κεντρικός άξονας της συνάντησης εργασίας που έγινε το διάστημα 14-15 Ιουνίου ήταν τα οφέλη από την ενοποίηση της περιφερειακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα οδηγήσουν σε αυξημένη ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια πόρων μέσω επενδύσεων σε υποδομές.

Στο πλαίσιο της συνάντησης μελετήθηκαν οι διαφορές των αγορών και η ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσεων για τη σύζευξή τους. 

Συγκεκριμένα, τις εργασίες απασχόλησε η σύζευξη των αγορών μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου, η πρόοδος και οι μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας, η υποστήριξη λειτουργίας του συστήματος μεταφοράς για την αξιολόγηση των αγορών σύζευξης, τα πλεονεκτήματα των περιφερειακών αγορών και η μελλοντική δράση για την επίτευξη σύζευξης των γειτονικών αγορών με επικέντρωση στην ελληνική εμπειρία και την εμπειρία της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αγορά λειτουργεί ήδη σε σύζευξη με την ιταλική και τη βουλγαρική.

Τη συνάντηση διοργάνωσε η αμερικανική Εθνική Ένωση Επιτρόπων Ρυθμιστικών Υπηρεσιών (NARUC) με την υποστήριξη της ΡΑΕ και χορηγία από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).

epirusblog.gr
5 of 5
Δρομολογείται η σύζευξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη -Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1663835981481080020
item