ΗΠΑ: Ταξίδι Μπάιντεν στη Σ. Αραβία με το ενεργειακό σε πρώτο πλάνο - Καταργούνται δασμοί σε κινέζικα προϊόντα

Ταξίδι στη Σαουδική Αραβία με το ενεργειακό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ετοιμάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου. «Ναι, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο πρόεδρος θα δει τον πρίγκιπα διάδοχο», δήλωσε σήμερα (14/6) η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Το ενεργειακό σε πρώτο πλάνο

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει για την παραγωγή ενέργειας στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι.

«Η παραγωγή πετρελαίου θα αποτελέσει μέρος αυτής της συζήτησης», δήλωσε η Ζαν - Πιερ, καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα ταξίδια του Μπάιντεν, ενώ στην ατζέντα υπάρχει και η απόφαση του Oργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ+) για ενίσχυση της παραγωγής. «Προφανώς θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις για την παραγωγή ενέργειας», τόνισε.

«Άνοιγμα» και  στην Κίνα από Μπάιντεν

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος συζητά πιθανές αλλαγές σε κάποιους «ανεύθυνους» δασμούς που επιβλήθηκαν στα κινεζικά προϊόντα από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που αυξάνουν τα κόστη στις αμερικανικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τί σκέφτεται ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το θέμα αυτό.

«Συζητάμε το θέμα αυτό και εργαζόμαστε για την ευθυγράμμιση αυτών των τυχαίων δασμών και προτεραιότητές μας είναι να διασώσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων μας και των καθοριστικής σημασίας βιομηχανιών μας», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Ταξίδι Μπάιντεν στη Σ. Αραβία με το ενεργειακό σε πρώτο πλάνο - Καταργούνται δασμοί σε κινέζικα προϊόντα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6005151961560341724
item