Γιάννενα: Διεθνές συνέδριο φυσικής στα Γιάννενα

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «The ΧΧΙΧConference on Supersymmetry and Unification of Fundamental Interactions SUSY–2022» διοργανώνουν ο Τομέας Θεωρητικής Φυσικής και το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως το Σάββατο 2 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου.

Το παγκόσμιο αυτό συνέδριο διοργανώνεται τα τελευταία 29 έτη διαδοχικά σε διαφορετική χώρα κάθε έτος και συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επιστήμονες της Θεωρητικής και Πειραματικής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Μεταξύ των πόλεων που το φιλοξένησαν είναι το Παρίσι, το Πεκίνο, η Μελβούρνη, το Τέξας, η Βαρκελώνη, η Βόννη κ.ά

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν δια ζώσης περισσότεροι από 200 σύνεδροι. Στο πλαίσιο των εργασιών του έχουν προσκληθεί ομιλητές από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της υφηλίου, συμπεριλαμβανομένων του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών CERN στη Γενεύη και των πανεπιστημίων Harvard (US) και Cambridge (UK). 

«Η διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιό μας και σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω προβολή της πόλης μας.», αναφέρει ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Κ. Λεοντάρης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://indico.cern.ch/event/1083758/.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διεθνές συνέδριο φυσικής στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6687776033413186879
item