Τι να κάνετε κάθε φορά που έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι θέλεις να κάνεις κάτι ή να πετύχεις ένα στόχο και αμέσως μετά έχεις αρχίσει να αμφιβάλεις για το αν μπορείς να τα καταφέρεις;

Δεκάδες λόγοι σου έρχονται στο μυαλό για το ότι αυτό που θέλεις δεν είναι καλή ιδέα ή δεν είσαι αρκετά καλός για να τα καταφέρεις. Πολύ συχνά όλοι μας αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας.

Τι να κάνεις κάθε φορά που νιώθεις έτσι:

1. Ανακάλυψε πόσα θετικά και όμορφα πράγματα διαθέτεις

Κάτσε μια μέρα να γράψεις σε ένα χαρτί όλα αυτά που έχεις καταφέρει στη ζωή σου, αλλά και όλα αυτά που θαυμάζεις σε εσένα. Αν σου είναι δύσκολο να τα βρεις και να τα αναγνωρίσεις εσύ, μπορείς να ζητήσεις από κάποια φίλη σου να σε βοηθήσει. 

Κάθε φορά που αρχίσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου, μπορείς να ανατρέχεις σε αυτή τη λίστα και σου υπενθυμίζεις πόσο ικανή και υπέροχη είσαι.

2. Αναγνώριζε και δείχνε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όσο πιο συχνά μπορείς

Υπάρχουν στιγμές μέσα στην καθημερινότητά σου που κάποιος θα σου έκανε ένα κομπλιμέντο για πόσο όμορφη είσαι, πόσο βοήθησες μια φίλη σου σε κάτι που τη δυσκόλευε, πόσο καλή δουλειά έκανες σήμερα στο γραφείο και άλλα τέτοια. 

Φυσικά εσύ τα προσπέρασες σαν να μην ειπώθηκαν, σαν να μην έγιναν καθώς μέσα στους ρυθμούς αυτούς της καθημερινότητας δεν εστιάζεις σε κάτι τέτοιο.

Μπορείς όμως στο τέλος της ημέρας σου να καθίσεις και να αναλογιστείς τι έκανες. Για ποια πράγματα είσαι περήφανη. Και δώσε το στον εαυτό σου, ακόμα και για αυτά που θεωρείς μικρά και ανούσια.

3. Σταμάτα να συγκρίνεσαι

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και διαθέτει μοναδικά και ξεχωριστά χαρακτηριστικά, ιδιότητες, δεξιότητες, ταλέντα, ομορφιά και άλλα. Το να βρίσκεις, να θαυμάζεις και να αναγνωρίζεις σε κάποιον άλλο πράγματα ή καταστάσεις που έχει κάνει και έχει ζήσει είναι πολύ όμορφο. Όμως τι γίνεται με εσένα;

Με το να συγκρίνεις το σημείο σου με κάποιου άλλου, δεν κερδίζεις τίποτα γιατί έτσι και αλλιώς πάντα θα διαφέρετε γιατί είστε διαφορετικοί άνθρωποι. 

Ο καθένας έχει τη δική του πορεία, τι δικές του δυσκολίες, τα δικά του ταλέντα και το δικό του μοναδικό τρόπο να στέκεται απέναντι στις καταστάσεις της ζωής του και αυτό είναι που το κάνει μαγικό. Η μοναδικότητα του καθενός μας. Για αυτό μην προσπερνάς τη δική σου. Άλλωστε σε χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το πάζλ μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι να κάνετε κάθε φορά που έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7532870810001190258
item