Άρτα: Η θεατρική παράσταση «Η Θυσία του Πρωτομάστορα» στο γεφύρι της Άρτας

Η θεατρική παράσταση «Η Θυσία του Πρωτομάστορα» θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 19 έως την Τρίτη 21 Ιουνίου στο φυσικό χώρο της Ιστορικής Γέφυρας της Άρτας με κοινή ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. ...
Η παράσταση αποτελεί τον καρπό των πολύμηνων εκπαιδευτικών θεατρικών εργαστηριών Ενηλίκων που παραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Hermes – «Η αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την πολιτιστική ενδυνάμωση του κοινωνικού πλαισίου».

Aποτελεί διασκευή του θεατρικού έργου «Το Γεφύρι της Άρτας» του Γιώργου Θεοτοκά και της παραλογής του «Του γιοφυριού της Άρτας» του Νικόλαου Πολίτη.

Τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε η Έλλη Μάνθα, η οποία καθοδήγησε τη θεατρική ομάδα όλο το προηγούμενο διάστημα.  Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε η φιλόλογος κα. Κατερίνα Σχισμένου.

Το διασκευασμένο έργο διαθέτει πρωτότυπη μορφή, καθώς μέσω της συμμετοχής του χορού στο έργο πραγματοποιήθηκε ένα πρωτοποριακό πάντρεμα του θεατρικού κειμένου και της παραλογής.
Η κεντρική ιδέα του έργου συμπυκνώνεται στη φράση, που απευθύνει η Γυναίκα στον Πρωτομάστορα, ‘‘Ο πιο θυσιασμένος είσαι εσύ και όχι εγώ, αλίμονο μας’’. 
Η φράση αυτή αποτέλεσε αφορμή για την ερευνητική ομάδα να προσεγγίσει και να αποδώσει το θεατρικό δράμα δίνοντας μια διαφορετική οπτική στον όρο της ‘‘θυσίας’’.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση, εννέα στον αριθμό, αποτελούν  όλοι τον χορό, μέσα από τον οποίο αναδύονται τα πρόσωπα του έργου. 
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Γαλάνη Χρυσάνθη, Καραβασίλη Βάσω, Ματσούκα Εύη, Παπαβασιλείου Γιώργος, Παπαφώτης Φώτης, Σιώζος Παντελής, Στούκα Νεκταρία, Τσαδήμα Φωτεινή, Χαλκιά Ελένη.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η θεατρική παράσταση «Η Θυσία του Πρωτομάστορα» στο γεφύρι της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4607819850937046145
item