Πρέβεζα: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας 2022 με δύο δράσεις.

Tην Παρασκευή 17 Ιουνίου μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα γίνουν αρχαιολόγοι για μια μέρα αφού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου της Νικόπολης θα κάνουν “ανασκαφή” θα αποκαλύψουν ευρήματα, θα τα φωτογραφήσουν, θα τα καταγράψουν, θα τα συντηρήσουν, θα τα σχεδιάσουν…

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί , θα έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρα απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων (Γ - Στ) του Δημοτικού και θα έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρα.
Απαραίτητα καπελάκια και ρούχα εργασίας.

Η δεύτερη δράση έχει τίτλο "Μια βόλτα στην Κασσώπη" και θα πραγματοποιηθεί επίσης την Παρασκευή ώρα 10 το πρωί.

Περιλαμβάνει μια πρωϊνή βόλτα στην Κασσώπη και πέρα από τον κυρίως οικιστικό πυρήνα, θα εστιάσει στο πρόσφατα ερευνημένο και εν μέρει αποκατεστημένο θέατρο. Η ξενάγηση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας.

Και για τις δύο δράσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο τηλ. 26820 89892.

Οι Εθνικές Ημέρες Αρχαιολογίας θεσπίστηκαν το 2010 από το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού. Εννέα χρόνια αργότερα, το 2019, ο θεσμός έλαβε πανευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας (European Archaeology Days).

Βασικός στόχος του εορτασμού είναι να προβάλει το αρχαιολογικό έργο στο ευρύ κοινό, να αναδείξει την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να προσεγγίσει το ευρύ κοινό.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9020854339841795982
item