Κρήτη: Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ εντόπισε άλλες δύο φυτείες ινδικής κάνναβης στο Ρέθυμνο - Συνελήφθη ο καλλιεργητής τους

Τέλος στη δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε αστυνομικός, έδωσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα, ενώ ο αστυνομικός (χαμηλόβαθμος), που είχε τον ρόλο του αρχηγού στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, υπηρετεί στα νότια προάστια της Αττικής και είναι ηλικίας 33 ετών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο «δραστήρια» κυκλώματα της νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ η δικογραφία αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, τα μέλη της οργάνωσης (τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2021) συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή προβαίνοντας στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (αποκλειστικά κοκαΐνης), στα νότια προάστια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 162 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, αποκομίζοντας οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι:

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός υπηρετών σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.

Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.

Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.

Οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν πολυσύχναστους χώρους που τα μέλη του κυκλώματος επέλεγαν για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.


Το «λεξιλόγιο» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν -στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους- κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Αυτές έχουν ως εξής:

ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»

ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»

ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»

χρήματα: «παπούτσια»

αγορά ποσότητας «επί πιστώσει»: «αέρα»

Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16/6), κατά την οποία δύο από τα μέλη του κυκλώματος κατελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών και συνελήφθησαν, ενώ κατά την επακόλουθη έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμμάρια κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Στις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 αυτοκίνητα,

29,15 γραμ. κοκαΐνης,

2,57 γραμ. κάνναβης,

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

9 σύριγγες,

ουσίες πρόσφορες για νόθευση ναρκωτικών ουσιών,

πλήθος φιαλιδίων με άγνωστες ουσίες,

συσκευή καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών,

13 κινητά τηλέφωνα,

8.040 ευρώ και 700 δολάρια,

3 κλειδιά τραπεζικών θυρίδων,

2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

πλήθος μέσων ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων ( USB - stick ),

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και

πλαστικός ηλεκτρικός φανός ερυθρού και μπλε χρώματος, όμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται από υπηρεσιακά οχήματα.

Τα κατασχεθέντα οχήματα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔΥ), οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.


epirusblog.gr
5 of 5
Κρήτη: Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ εντόπισε άλλες δύο φυτείες ινδικής κάνναβης στο Ρέθυμνο - Συνελήφθη ο καλλιεργητής τους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6905881669420661517
item