Γιάννενα: Στη Βουλή οι καταγγελίες για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Για χρήση των ειδικών τουριστικών λεωφορείων κατά παράβαση του νόμου καταγγέλλει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφοράς Ελλάδας (ΟΣΜΕ), με την καταγγελία να φτάνει μέχρι τη Βουλή.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η επιχείρηση χρησιμοποιεί 13 ειδικά τουριστικά λεωφορεία για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, τακτικών και υπεραστικών επιβατικών γραμμών, το οποίο της έχει παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα. 

Σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που αναφέρονται στην καταγγελία, η εκτέλεση αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών από οχήματα άλλης επαγγελματικής κατηγορίας, συνιστά το αδίκημα της υποκλοπής μεταφορικού έργου. 

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας προς όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, το φαινόμενο αυτό, όχι μόνο δεν έχει εκλείψει, αλλά έχει ενταθεί», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Απαντήσεις από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, καταθέτοντας την καταγγελία ως κοινοβουλευτική αναφορά και καλεί το υπουργείο να ελέγξει άμεσα για πιθανές παραβάσεις και, εφόσον διαπιστωθούν οι καταγγελίες, να ενεργήσει άμεσα αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στη Βουλή οι καταγγελίες για υποκλοπή μεταφορικού έργου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3084547876334151789
item