Γιάννενα: Πόλεμος ανακοινώσεων για το Κλειστό Ξιφασκίας μεταξύ Περιφέρειας και ΛΑΣΥ

Μετά τη σημερινή καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης περί κατασπατάλησης κρατικού χρήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου, με την απευθείας ανάθεσης 74.000 ευρώ για τη μελέτη χωροθέτησης του κλειστού Ξιφασκίας στην περιοχή της πρώην ΔΕΛΙ, η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δίνοντας τη δική της απάντηση στη ΛΑΣΥ, υποδεικνύοντάς της να μη βιάζεται και ας μην εκτίθεται, γιατί θα γυρίσουν μπούμερανγκ τα περί «ρεσιτάλ ασυδοσίας» και τα άλλα συναφή σχόλια.

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για “Ρεσιταλ ασυδοσίας και κατασπατάλησης κρατικού χρήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με σημερινή εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει την απευθείας ανάθεση υπηρεσίας τεχνικού συμβούλου για τη μελέτη τοποθέτησης του κλειστού της ξιφασκίας στην περιοχής της πρώην ΔΕΛΙ.

Ενώ έχουν αποφασίσει ήδη που θα τοποθετήσουν το κλειστό της ξιφασκίας κάνουν μελέτη για να βρουν δήθεν που θα το τοποθετήσουν! Φυσικά δεν κάνουν οι υπηρεσίες τη μελέτη, ούτε καν κάνουν διαγωνισμό για να αναθέσουν τη μελέτη αλλά «προσλαμβάνουν» τεχνικό σύμβουλο για να κάνει τη μελέτη.”

Η Απάντηση της Περιφερειακής Αρχής στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

“Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επανέρχεται σήμερα στο θέμα του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας, με αφορμή μεν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς όμως να περιμένει καν την ολοκλήρωσή της, προφανώς επειδή οι συντάκτες της ήθελαν να επαναλάβουν τα τετριμμένα επιχειρήματα,  που αμφιβάλλουμε αν τα επικροτούν ακόμη  και ψηφοφόροι της.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσε ως προς την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας ο παρευρισκόμενος επικεφαλής της παράταξης κ. Γεώργιος Πρέντζας.

Μεταξύ αυτών και ο λόγος για τον οποίο ανατίθεται σε τεχνικό σύμβουλο η Μελέτη συναρμολόγησης κλπ της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  

Η μη  ύπαρξη μελέτης είναι άλλωστε ένα από τα σημεία για τα οποία ήταν αντιμέτωπη με κριτική η Περιφερειακή Αρχή,  η οποία βεβαίως δεν οφειλόταν σε παράλειψη, αλλά επειδή θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πρώτα τα διαδικαστικά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η μεταφορά του σκελετού.

Μετά δε τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα, τα έγγραφα που είχε ζητήσει η ίδια παράταξη με αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Η Περιφερειακή Αρχή επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει και τα τελικά σχέδια της νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  

Οπότε ας μη βιάζονται και ας μην εκτίθενται ορισμένοι, γιατί τότε θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ τα περί «ρεσιτάλ ασυδοσίας» και τα άλλα συναφή σχόλια…”


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πόλεμος ανακοινώσεων για το Κλειστό Ξιφασκίας μεταξύ Περιφέρειας και ΛΑΣΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3127979636591086004
item