Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ - Όστιν: Είμαστε κοντά στην ένταξη δυο νέων χωρών στη Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ είναι «κοντά» στην αποδοχή δύο νέων μελών στις τάξεις του, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Λόιντ Όστιν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Το ΝΑΤΟ είναι κοντά στην αποδοχή δύο νέων μελών στη συμμαχία του» δήλωσε ο Όστιν μετά από συνομιλίες των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών της Συμμαχίας, και χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση» όσον αφορά στο ζήτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας και τις αντιστάσεις της Τουρκίας. 

Προσέθεσε ότι η Συμμαχία αποτελείται από 30 διαφορετικούς συμμάχους και συχνά δεν υπάρχει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα, καθώς χρειάζεται ομοφωνία και γι' αυτό υπάρχει ανάγκη για «κάποιο χρόνο».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ επισήμανε επίσης ότι δεν μπορεί να πει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με την αίτηση για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τονίζοντας ωστόσο ότι ο στόχος του είναι να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

epirusblog.gr
5 of 5
Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ - Όστιν: Είμαστε κοντά στην ένταξη δυο νέων χωρών στη Συμμαχία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 276995047970395601
item