Άρτα: Πρόγραμμα ψεκασμών στο Δήμο Αρταίων - Μέτρα προστασίας από τρωκτικά και έντομα

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Άρτας, όπως κάθε χρόνο, πρόγραμμα ψεκασμών, απεντόμωσης, μυοκτονίας και τοποθέτησης δολωματικών για την καταπολέμηση τρωκτικών και λοιπών επιβλαβών εντόμων.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των ψεκασμών, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις κύκλοι. 

Η εφαρμογή γίνεται σε 1.200 φρεάτια του δικτύου ακαθάρτων και σε 700 σχάρες ομβρίων υδάτων στον αστικό ιστό της πόλης και ειδικότερα σε τομείς με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο Υπουργείο, από συμβεβλημένο συνεργείο κατόπιν υπόδειξης και παρακολούθησης των αρμοδίων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ.

«Συνεχίζουμε και φέτος τους ψεκασμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη, όμως χρειάζεται και οι δημότες να προσπαθούν να εξαλείψουν πιθανές εστίες που προσελκύουν τα τρωκτικά στους κήπους και τις αυλές τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πρόγραμμα ψεκασμών στο Δήμο Αρταίων - Μέτρα προστασίας από τρωκτικά και έντομα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2480868726684199177
item