Γερμανία: Εικόνες συνωστισμού στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ακυρώσεις πτήσεων και στη Βιέννη

Χάος αντιμετώπισαν χθες Σάββατο οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, κατά την πρώτη ημέρα των σχολικών διακοπών για το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Η έλλειψη προσωπικού, οι ακυρώσεις πτήσεων και τα προβλήματα λειτουργίας στους ιμάντες των αποσκευών προκάλεσαν τεράστιες ουρές και σε κάποιες περιπτώσεις ένταση μεταξύ υπαλλήλων και επιβατών.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ είναι προβληματική εδώ και μέρες, με την Lufthansa να εκτιμά ότι οι πτητικές λειτουργίες δεν θα επανέλθουν στο κανονικό τους πρόγραμμα έως το 2023.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί αυτές τις μέρες και στο αεροδρόμιο της Βιέννης, όπου ακυρώθηκαν περισσότερες από 60 πτήσεις για το Σαββατοκύριακο, κυρίως λόγω απουσίας υπαλλήλων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

«Οι καλοκαιρινοί μήνες θα βγουν με… αχ και βαχ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του σωματείου vida Ντάνιελ Λίμπχαρτ και επισήμανε ότι η συνδικαλιστική οργάνωση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την έλλειψη προσωπικού, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας απολύθηκαν 300 εργαζόμενοι και επαναπροσλήφθηκαν μόνο οι μισοί.

epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Εικόνες συνωστισμού στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ακυρώσεις πτήσεων και στη Βιέννη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6635250888203738705
item