Φινλανδός βουλευτής πρότεινε μποϊκοτάζ στο τουρκικό κεμπάπ - «Αντίποινα» για την άρνηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

O Φινλανδός βουλευτής Μίκο Κάρνα κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην πάνε διακοπές στην Τουρκία και να μην τρώνε τούρκικο κεμπάπ.

Εμπόδιο στην προσπάθεια της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ -το μόνο ίσως- είναι από την πρώτη στιγμή η Τουρκία και οι απαιτήσεις του προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν.

Τι όπλο έχουν στα χέρια τους οι Φινλανδοί για να απαντήσουν στην Τουρκία; Ενα μποϊκοτάζ στα τουρκικά αγαθά.

Αυτό υποστηρίζει ο Φινλανδός βουλευτής Μίκο Κάρνα που κάλεσε τους Φινλανδούς να αλλάξουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Τουρκία, να μην τρώνε τούρκικο κεμπάπ, να μην χρησιμοποιούν τουρκικά προϊόντα και να μην αγοράζουν τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητα.

Η τουρκική Daily Sabah ανέφερε μάλιστα ότι ο βουλευτής ισχυρίστηκε πως το κουρδικό ντονέρ είναι πολύ καλύτερο από το τουρκικό κεμπάπ.

Είπε όμως και ότι θα έτρωγε τουρκικό κεμπάπ κάθε μέρα για ένα μήνα εάν η Άγκυρα ψηφίσει υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ο Κάρνα είπε ότι η χώρα του δεν φιλοξενεί τρομοκράτες. «Το PKK αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπενθύμισε.

Ο Ερντογάν έχει ζητήσει από τη Φινλανδία και τη Σουηδία να καταγγείλουν το PKK και τα παρακλάδια του και να τερματίσουν των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων που επέβαλαν οι δύο χώρες στην Τουρκία στα τέλη του 2019.

«Οι προσβολές της Τουρκίας είναι το ψυχρό παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν δεκτές στο ΝΑΤΟ και από την Τουρκία χωρίς κανένα πρόβλημα», επισήμανε ο Κάρνα.

protothema/ photo vid scr

epirusblog.gr
5 of 5
Φινλανδός βουλευτής πρότεινε μποϊκοτάζ στο τουρκικό κεμπάπ - «Αντίποινα» για την άρνηση ένταξης στο ΝΑΤΟ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3694492367409644964
item